Un locuitor din orașul Voronej a construit o casă rezistentă și caldă … din paie (+Video)

/ Vizionări: 5190

дом из соломыUn rezident din orașul Voronej  în doar două luni a construit o casă din paie. Vecinii lui de asemenea au decis să-și facă rost de locuințe ieftine și ecologice. Novatorii speră că în curând aici va apărea un sat întreg din case de paie.

Alexei Kombarov confirmă cu mândrie că casa este făcută din paie, de la fundație până la acoperiș , și este cel mai bun material . Alexei este de mult timp angajat în domeniu de construcții și declară cu încredere că cu paie este ușor să lucrez, ea "respiră" și aproape nu costă nimic.

"Este și ecologic, și experimental! A fost primul astfel de proiect, casa a fost montată fără documente, desene, plan – pur și simplu a fost asamblată după intuiție", - spune constructorul.

Construcţia caselor din paie în SUA (Video)
Construcţia caselor din paie în SUA (Video)

Casa a fost construită de Alexei împreună cu prietenul Alexandru. Fundația a fost turnată în septembrie, până la înghețuri a fost ridicat acoperișul. Stăpânului a rămas doar să căptușească fisurile. Materialul de izolare de asemenea a fost paia. Absolut tot materialul a fost colectat din câmpiile de Voronej, din roadă nouă.

Chirpici de paie cântăresc 300 kg. Este un amestec de grâu și secară. De fapt e paia rămasă pe câmpii după recoltă. O astfel de paie este folosită ca hrana pentru animale sau pur și simplu este lăsată să putrezească pe loc.

Vecinii, văzând o casă ciudată situată la capătul străzii, au început să vină și să pună întrebări: și dacă șoarecii vor ronțăi? Cum se încălzește o astfel de casă? Alexei a răspuns tuturor scepticilor: șoarecii nu mănâncă paia, în plus, iarba uscată este așa de comprimată că abia pătrunde aerul. În plus, constructorii casei neobișnuite asigură: paia deține căldura mai bine decât lemnul. O pereche de radiatoare sunt suficiente pentru a încălzi casa în înghețuri severe.

Alexei folosește un încălzitor foarte economic. Practic, suntem mulțumiți, - spune Alexei.

Case ecologice din paie in Regatul Unit
Case ecologice din paie in Regatul Unit

Pentru a vă face șederea într-o casă de paie la maxim confortabilă și economică, colegii constructori s-au gândit să folosească surse alternative de energie.

"Pe suprafața acoperișului vor fi instalate panouri solare, vom folosi un generator eolian, iluminatul va fi eficient datorită lămpilor eficiente energetic", - spune prietenul lui Alexei, Alexandru Perevertkin.

Experimentul  entuziaștilor a inspirat și pe alți locuitori din Voronej. În zona vecină de asemenea au apărut case din paie . Paia bine comprimată este tencuită cu lut. Folosite împreună, aceste materiale au caracteristici foarte bune. Casele de paie  acum au un club de admiratori. Cu toate acestea, constructorii avertizează pe toți cei care se decid să construiască astfel de case, este necesar să se respecte cu strictețe tehnologia – paia trebuie să fie uscată în prealabil și comprimată într-un anumit fel.

Dar acest lucru este real, mai ales ca în regiunea Voronej au apărut chiar fermierii care direct pe câmp comprimă cărămizi din paie. Și dacă sunt materiale, atunci probabil în curând aici vor apărea sate întregi din paie.

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137