Un material nou, ecologic curat, spunbond

/ Vizionări: 6080

Un material nou, ecologic curat, spunbond 

 

În oraşul Moscova compania SRL "EkoPak" începe producerea ambalajelor şi pungilor din spunbond. Materialul spunbond este numit după tehnologia de producere a acestui material special din polimer topit. Din spunbond sunt fabricate saci sau pungi reutilizabile. Un sac din spunbond înlocuieşte pînă la cinci pungi de plastic şi rezistenţa lui este superioară produselor confecţionate din polietilenă.

 

Un material nou, ecologic curat, spunbond 

 

Studiile efectuate au arătat că spunbond se descompune la lumina soarelui timp de 10-12 luni. Şi fără acces la lumina soarelui - 3-5 ani, ce este foarte rapid în comparaţie cu pungile obişnuite, care au nevoie pentru descompunere cel puţin 100 de ani. Deci, chiar dacă un pachet din spunbond, din neglijenţă, a rămas la natură, acesta va aduce mediului nostru mai puţine daune, decît un sac obişnuit de unică folosinţă. De asemenea, producţia din spunbond, trecînd reciclarea, este prelucrată la 100%, ceea ce va reduce semnificativ numărul de deşeuri nereciclabile în diferite poligoane de pe planeta noastră.

Producerea companiei SRL"EkoPak" este destul de variată. Compania produce nu numai pachete de diferite culori, dar şi tetiere pentru fotolii, utilizate în avioane, trenuri, precum şi ambalaj variat pentru încălţăminte şi îmbrăcăminte. Planul ecologic al companiei este destul de mare, astfel încît SRL "EkoPak" în mod constant extinde numărul de articole fabricate din materialul ecologic curat spunbond.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru