Un nou proiect social creează un sistem de comercializare a deșeurilor de plastic în India

/ Vizionări: 2146

Новый социальный проект создает систему торговли пластиковыми отходами в Индии

În orașul Coimbatore din statul indian Taminlad recent a fost lansat un nou proiect-pilot social intitulat "Plastics for Change", care are ca scop nu doar combaterea poluării cu deșeurile de plastic, dar și o încercare de a ajuta colectorilor de deșeuri urbane în căutarea unui câștig decent.

Conform estimărilor, în țările în curs de dezvoltare astfel își câștigă existența circa 30 de milioane de oameni – colectând gunoiului și, astfel, făcând o contribuție considerabilă la rezolvarea problemei deșeurilor de plastic.

Deci, de ce, se întreabă domnul Olmak, nu putem face colectarea deșeurilor pentru acești oameni financiar mai profitabilă decât acum? Acest lucru va contribui nu numai la reducerea poluării mediului, dar și la reducerea semnificativă a sărăciei în țările dezvoltate.

În viitorul apropiat el intenționează să lanseze o serie de proiecte sociale similare din alte state din India, iar la moment pe sursa Indiegogo e lansată campania de colectare a fondurilor (nu mai puțin de 10 de mii de dolari) pentru extinderea platformei "Plastics for Change".