Un pui de zimbru – noua atracţie din Rezervaţia “Pădurea Domnească”

/ Vizionări: 2766

В заповеднике

 

 

La 1 iunie, în rezervația “Pădurea Domnească” o femelă de zimbru a adus pe lume un pui. Acesta are aproximativ 50 kg, este sănătos, activ și se alăptează. Angajații rezervației îi creează condiții de trai sigure pentru a nu fi atacat de către mascul, care cîntărește peste 900 kg, relatează NOI.md.

 

Rezervaţia ,,Pădurea Domnească» împlineşte 20 de ani de la fondare (+FOTO)
Rezervaţia ,,Pădurea Domnească» împlineşte 20 de ani de la fondare (+FOTO)

Astfel, special pentru mama-zimbru și pui, va fi creată o volieră cu o suprafață de 3-4 ha. Mulțumiți, angajații rezervației au o grijă mai specială, asigurîndu-le tot necesarul de hrană și apă și monitorizîndu-le comportamentul.

Menționam că primii zimbri în Moldova au fost aduși în “Pădurea Domnească” acum 10 ani. În prezent, în țarcul din rezervație, care se întinde pe o suprafață de 300 ha, sînt 5 zimbri: trei femele și 2 masculi. Aceștia sînt primii care au fost aduși în Republica Moldova, iar puiul de zimbru născut recent și care, deocamdată, nu are un nume, va fi al 6-lea care va completa familia zimbrilor din țara noastră.

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137