ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un remediu foart prețios din Ayurveda – medicament pentru 100 de afecțiuni!

Ayurveda spune că gheeul conține energia pură a Soarelui, iar această energie poate trata diferite boli, deoarece un spectru larg de afecțiuni sînt provocate de deficitul energiei Soarelui în organism.

Acest produs minunat este obținut prin topirea untului de calitate la foc mic. În procesul topirii, sînt eliminate amestecurile proteine și lichidul, rămînînd grăsimea în formă pură.

Ghee conține vitamina antioxidantă E, precum și este singura grăsime comestibilă ce conține vitamina A. Antioxidantele ajută la prevenirea oxidării lipidelor, ce provoacă ateroscleroza și deteriorarea ADN-ului în celule.

Ghee conține 4-5% de acid linoleic, necesar pentru creșterea și dezvoltarea țesuturilor și organelor. Acidul gras necesar înseamnă că organismul nu poate genera acest acid, iar pentru funcționarea corectă, el trebuie furnizat prin alimente.

Ghee își păstrează prospețimea timp de 3-4 luni, chiar și la temperatura camerei, nu se rîncezește și nu se oxidează.

Ghee nu arde la prăjire. Este un avantaj foarte mare, deoarece uleiurile vegetale, la prăjire, elimină radicali liberi cancerigeni și sînt greu de digerat.

În Ayurveda, ghee este utiziat pentru tratamentul și profilaxia diferitor boli.

Untul clarificat poate fi folosit pentru masaj, adăugînd uleiuri eterice, frecții, precum și ca produs alimentar. De exemplu, pentru ameliorarea digestiei, înainte și după masă se administrează cîte o linguriță de ghee, topind în gură încet – energia solară din unt amplifică focul digestiei și schimbul de substanțe.

Conform medicinii ayurvedice, perturbarea digestiei provoacă un șir de maladii, iar în acest sens, untul clarificat este cel mai rapid și mai eficient remediu profilactic și de tratament a afecțiunilor cauzate de digestia proastă. E uimitor că nicio altă grăsime nu acționează atît de gentil și eficient. Ayurveda afirmă că ghee este cel mai folositor unt pentru sănătatea omului.

De asemenea, untul clarificat intensifică proprietățile curative ale condimentelor și ierburilor, balsamurilor și unguentelor naturale. În acest scop, ghee este amestecat cu remediul naturist.

Conținînd energia soarelui (iar aceasta e energia masculină, spre deosebire de cea feminină – a lunii), untul clarificat este folositor nu doar pentru bărbați, dar și pentru femei pentru că femeile deseori duc lipsă de energie solară, bucurie și optimism, ce se conține în ghee. Pentru suplinirea acestei energii trebuie să consumați ghee în intervalul orelor 10-15.

Cu ajutorul untului clarificat poate fi tratată oboseala fizică și disfuncțiile imunității. Pentru asta, ghee este administrat dimineața, amestecat cu fructe uscate, miere, condimente (cardamom, scorțișoară, fenicul, șofran, lemn dulce etc.), migdale, nuci și alune. La acest mix gustos se mai poate adăuga smîntînă, sau lapte covăsit. Pentru a asigura un efect sporit, dimineața se renunță la alte alimente. Rezultatul se vede peste cîteva zile de tratament.

Cu ajutorul gheeului pot fi tratate migrenele. Pentru asta, pe noapte, ghee se masează în tîmple, palme și tălpi (femeile – în regiunea ovarelor). Pentru această procedură se folosește o cantitate mică de unt clarificat – doar 0,5-1 linguriță – un strat subțire pe piele este suficient. Efectul curativ se manifestă mai bine la vegetarieni, peste 10-15 zile de proceduri.

Deoarece untul clarificat conține o cantitate mare de energie solară fină, el are proprietăți de încălzire, oferind căldură fină, folositoare pentru organism. De aceea, dacă suferiți de dureri în articulații, spate, dacă vă este frig, răciți, aveți dispoziție proastă, sau imunitate slabă – tratați-vă cu ghee. Este suficient să masați untul în palme și tălpi (precum și în locurile dureroase) puțin unt încălzit. Procedura se face seara, cu aproximativ jumătate de oră înainte de somn. În acest caz, cantitatea necesară de unt clarificat nu depășește o linguriță. Surplusurile de ghee (dacă ați aplicați prea mult) se pot șterge cu tifon uscat.

Rețeta preparării untului slarificat în condiții casnice

Pentru a pregăti untul ghee, luați unt de calitate înaltă cu grăsimea de cel puțin 80%. Cu cît e mai mare nivelul de grăsime, cu atît mai puține reziduuri vor fi. Nici pe departe orice unt din comerț este curat, de aceea dacă aveți cunoscuți care au vacă și aleg unt, mai bine cumpărați de la ei.

Pentru prepararea untului clarificat, folosiți un vas emailat. Topiți untul la foc mijlociu, apoi după ce se topește, faceți focul mic. La suprafață se formează o spumă albă (proteine și apă), ce trebuie colectată atent (aceasta se poate adăuga în bucate sau poate fi mîncată așa). La fundul vasului se formează reziduu sub formă de fulgi, care nu trebuie atins.

Cratița trebuie să fi deschisă, nu o acoperiți cu capac, și mereu scoateți spuma. Aveți grijă ca untul să nu fiarbă, altfel, va arde și nu va fi bun de folosit. Cînd va dispărea toată spuma, veți vedea la fund untul transparent.

Culoarea untului clarificat – chihlimbariu, auriu. Untul întunecat este rezultatul că a fost topit prea mult sau la foc mare. Untul ghee proaspăt preparat are un miros plăcut de lapte, ce seamănă cu mirosul de nucă sau popcorn.

Timpul de topire depinde de cantitatea untului. Un pachet de unt (200 g) se topește în aproximativ 30-50 de minute. Orientați-vă nu la timp, la aspectul ghee.

Turnați atent untul gata într-un borcan și lăsați-l să se răcească pînă la temperatura camerei, apoi poate fi păstrat în frigider. Untul ghee preparat corect poat fi păstrat cîteva luni și chiar mai mult. Ghee se păstrează în vase închise la lor răcoros și uscat.

 

Sursa: fithacker.ru

ABONAȚI-VĂ
Luni, 21 ianuarie 2019 9:28
Vizualizări: 8156

Citiţi de asemenea

O nouă cercetare realizată de un grup de astronomi de la Academia Chineză de Științe din Nanjing a condus la descoperire...
73
Conform calculelor cercetătorilor, ea este mult mai veche decât cele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au descop...
119
În goana după metri pătrați în plus, uneori uităm că un plan bun al casei poate economisi nu doar spațiu locuibil, ci ...
95
 Strămoșii noștri știau că calitatea hranei nu determină doar starea de sănătate a omului, ci și starea lui mentală...
154