Un roman a construit un automobil din 500.000 de piese Lego care merge cu aer comprimat (+Video)

/ Vizionări: 4600

Румын построил автомобиль на сжатом воздухе из 500 тыс. деталей Лег

 

Raul Oaida, un tanar de 20 de ani din Romania, a construit din piese de Lego o masina in marime naturala, dupa ce a atras o finanţare de cateva mii de dolari, potrivit Mashabal.com.

Romanul a lucrat impreuna cu Steve Sammartino, un antreprenor din Australia, care a si iniţiat proiectul, numit  SuperAwesomeMicroProject.

Francezii se mișcă înaintea timpului! Toyota i-ROAD – automobilul cu trei roți (FOTO)
Francezii se mișcă înaintea timpului! Toyota i-ROAD – automobilul cu trei roți (FOTO)

Raul Oaida este cel care a facut aceasta tehnologie sa functioneze.  Comunitatea tech trebuie sa gaseasca fonduri pentru ideile sale marete si sa le imprastie pe tot globul. Isi doreste sa exploreze spatiul si cred ca are capaciatea de a face orice”, a declarat pentru Mashabal, Sammartino.

Sammartino a reusit sa stranga finanţarea pentru proiect dupa un singur mesaj pe twitter, care a atras 40 de mici investitori.

Masina a fost construita din 500.000 de piese de Lego si poate fi condusa pe sosele. Vehiculul dispune de patru motoare rotative cu 256 de pistoane, care funcţioneaza cu aer comprimat, creeate din piese standard de Lego. Masina poate circula cu o viteza maxima de 27 de km/h..