Un sat neobișnuit (+Foto)

/ Vizionări: 5538
Tag-uri:

 

Удивительная деревн

 

 

Soții din Colorado au întemeiat în Costa Rica un sat uimitor cu case în copaci.

Orașul trebuie să dispară sau să se schimbe
Orașul trebuie să dispară sau să se schimbe

În 2006, când Erica și Matt Hogan au decis să cumpere un teren în Costa Rica, ei nu au putut imagina vreodată că se vor stabili pentru totdeauna pe 600 de hectare de pădure tropicală sălbatică.

În procesul de căutare a unui teren potrivit ei au dat peste această bucată de pădure care a fost vândută pentru tăiere. "Am simțit că în acest pământ există ceva sacru și nu am îndrăznit să tăiem nimic aici, - spune Erica. - Dar într-o noapte m-am gândit că copacii pot fi un mare avantaj."De ce să nu construim o casă direct în copac?". Cu această idee a început într-adevăr o mare afacere - întregul sat de case în copaci, unde oamenii își fac vizite, sărind de la ramură la ramură, iar curtea din spate a fiecărei case are propria sa grădină de zarzavaturi.

Începând cu anul 2007, cuplul a vândut 51 de terenuri și a ridicat 25 de clădiri, inclusiv club, tabăra de bază și cinci case în copaci. Lucru nu se oprește nici acum. Aici este o fermă, un club unde localnicii se aduna în seară, cafenea, loc de joacă pentru recreere în aer liber, o zonă de Wi - Fi, sauna, loc pentru rug și o grădină.

O familie cu mulți copii a readus la viață un sat (+Video)
O familie cu mulți copii a readus la viață un sat (+Video)

După ce zvonul despre satul miraculos s-a răspândit prin localitate, interesul pentru inițiativa cuplului Hogan a început să crească exponențial. "În primii doi ani am făcut la fel de mult cât a fost inițial planificat pentru trei-cinci ani. Am lucrat ca niște nebuni. Aceasta este o poveste de orice pornire. Ne place să facem ceea ce facem. Aceasta nu este doar o afacere - este viața noastră".

Munca adevărată începe atunci când următorul proprietar al viitoarei case cumpără terenul - de obicei, o jumătate - patru acri ( 20 - 160 de are ). "Este o pădure tropicală și un mediu dinamic. Când  prin cameră de zi  crește o ramură vie, pur și simplu nu o poți lua și tăia. Trebuie să te adaptezi și să faci modificări în design".

Construcția fiecărei case ia de la câteva luni până la un an. Și aici este nevoie de o îndemânare cu adevărat extraordinară. "Casele în copaci sunt aidoma fulgilor de zăpadă.  Nici una dintre ele nu semănă cu alta".

O curiozitate pe harta Europei: satul tăiat în două de o graniţă
O curiozitate pe harta Europei: satul tăiat în două de o graniţă

Proprietarii pot face o alegere - casele lor pot fi construite atât în copaci, cât și pe picioroange. In unele cazuri  se folosește o combinație a celor două tipuri de suporturi.

Nu sunt case în copaci pe care mame și tați aranjează uneori în curtea din spate pentru odraslele lor. Casele au un sistem de alimentare cu apă, canalizare și bucătării complet echipate.

Sistemul de alimentare cu apă construit pentru a colecta apa de izvor și aproviziona rezidenții prin curgere liberă. "Suntem extrem de norocoși, - spune Hogan . - Cea mai înaltă sursă de apă muntoasă este situată pe cel mai înalt punct al terenului nostru, așa că am reușit să construim un apeduct pe deal în casele  noastre".

Cel mai apropiat oraș este destul de departe de sat - aproximativ 1,5 mile (aproximativ 2,5 kilometri). Orașul are o școală, biserică, magazin, stație de autobuz, câteva case, și ( desigur ) un teren de fotbal. Asta e tot. Nici un fel de magazine de suveniruri, centre comerciale sau baruri zgomotoase.

Fiecare proprietar poate, dacă dorește, să predea casa lui în chirie.

Prin întregul sat este trasată o întreaga rețea complexă  de frânghii ( numită "drum aerian"). Sătenii o folosesc ca un transport pentru a se muta din casă în casă. Echipamente pot fi închiriate la sediul principal .

Unele clădiri sunt conectate cu poduri de modă veche.

 

Удивительная деревн

Удивительная деревн

Удивительная деревн

Удивительная деревн

Удивительная деревн

Удивительная деревн

Удивительная деревн

Удивительная деревн

Удивительная деревн

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137