Un stil de viaţă ecologic. Sau de ce am plecat din oraş

/ Vizionări: 5504

Un  stil de viaţă ecologic. Sau de ce am plecat din oraş

 

Un  stil de viaţă ecologic. Sau de ce am plecat din oraş

 

Se poate, oare, trăi fără gunoi?
Se poate, oare, trăi fără gunoi?

De ce ne-am decis să părăsim oraşul?

Pentru că oraşul a încetat să satisfacă nevoile noastre spiritualeA apărut o dorinţă de a comunica cu ceva viu şi real şi să nu fim un apendice al tehnologiei.

Deoarece mediul urban a încetat să ne ofere cele mai bune condiţii pentru dezvoltarea personalităţii, pentru auto-perfecţionare şi evoluţie spirituală. Puritatea şi frumuseţea pământului – iată care sunt cele mai bune condiţii pentru creşterea personalităţii.

Un  stil de viaţă ecologic. Sau de ce am plecat din oraşDeoarece mediul artificial al oraşului este daunător pentru toate creaturile vii şi nu oferă cele mai bune condiţii pentru evoluţia Universului nostru. Eu şi Universul meu suntem unul şi acelaşi. Evoluţia Universului este imposibilă fără evoluţia personală a fiecăruia dintre noi. Ori noi vom evolua împreună, ori vom devini "un sol fertil" pentru evoluţia altora.

De ce stilul de viaţă urban a încetat să corespundă modului „ecologic” de gândire. Ecologia conştiinţei, ecologia sufletului, ecologia gândurilor  necesită un stil de viaţă ecologic adecvat. Iar stilul de viaţă ecologic necesită condiţiile naturale de viaţă.

Deoarece ecologia oraşului a încetat să corespundă principiilor noastre de stil de viaţă sănătos şi principiilor unei alimentaţii sănătoase. A duce un mod de viaţă cu adevărat sănătos şi a se hrăni cu alimente sănătoase cuvenite este posibil doar într-un habitat sănătos – mediul natural.

Deoarece confortul urban contravine serios motto-ului nostru de viaţă: "A trăi cu inima curată în armonie cu natura". Conştiinţa mea nu poate rămâne curată, dacă modul meu de viaţă poluează Planeta mea. Unison cu natura este posibil atunci când cooperezi cu ea pe principii de respect reciproc şi n-o distrugi în scopul îmbogăţirii materiale sau sprijini distrugerea ei, îmbogăţind alţii prin stilul tău de viaţă.

Deoarece aşa-numitele avantaje ale civilizaţiei au încetat să fie ca atare pentru noi. Oare putem considera un bun real ceea ce ne face slabi, dependenţi, mărginiţi şi bolnavi, iar Planeta noastră - săracă, murdară şi abătută?

Deoarece confortul urban provoacă disconfort "spiritual". Oare putem să ne simţim confortabil, conştientizând complicitatea noastră la distrugerea Frumuseţii şi Vieţii pe Pământ.

Sufletul nu a suportat confortul fals al vieţii urbane şi Conştiinţa nu ne-a permis să acceptăm pseudo-bunurile civilizaţiei – de aceea am părăsit oraşul şi ne-am stabilit în sat, cu ce ne bucurăm nespus. Da, la început a fost greu, a trebuit să depăşim unele din slăbiciunile noastre şi "depriderile civilizate, însă, depăşindu-le, am urcat la o altă înălţime şi în faţa noastră s-au deschis noi orizonturi ... nu există nici o limită. Evoluţia continuă ...

 

Un  stil de viaţă ecologic. Sau de ce am plecat din oraş

 

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.