Un zgârie-nori cu o staţie integrată de energie eoliană este deschis la Londra

/ Vizionări: 6830

Un zgârie-nori cu o staţie integrată de energie eoliană este deschis la Londra

Zgârie-nori cu o staţie integrată de energie eoliană este deschis la Londra Încă o ştire interesantă din Londra. În capitala Albionului cetos a fost finisată construcţia primului zgârie-nori cu turbinele eoliene integrate, care produc energie electrică pentru nevoile clădirii.

Altaeros Energies, stăpâneşte energia vânturilor de altitudine
Altaeros Energies, stăpâneşte energia vânturilor de altitudine

Strata - numele acestui exemplu interesant de utilizare a energiei regenerabile în clădirile rezidenţiale în cadrul oraşului. Înălţimea construcţiei de culoare argint-negru, care s-a inserat organic în peisajul din Londra, este de 147 de metri, ceea ce face această clădire cea mai înaltă construcţie rezidenţială din partea centrală a capitalei.

Cele trei turbine eoliene încununează partea superioară a structurii neobişnuite, astfel încât aceasta pare un pic zdrenţuită. Fiecare turbină are cinci palete în loc de trei obişnuite , lucrul care vă permite a minimiza zgomotul şi vibraţiile. Un astfel de generator este capabil să producă până la 19kWt de energie electrică, deci în total trei turbine vor fi în măsură să producă până la 57 kilowaţi. Desigur, pentru a furniza energie electrică la o construcţie de această dimensiune nu vor fi în stare şi zece din aceste turbine, dar în combinaţie cu alte tehnologii de economisire a energiei utilizarea lor poate reduce costurile de energie electrică cu 8%. În plus, în afară de elicele tangibile în clădirea Strata este utilizată, în mod maximal, ventilaţia naturală, pe care echipa savanţilor, probabil, a împrumutat-o de la cei mai buni constructori de pe planetă - furnicii, şi sticlele speciale cu izolaţie sporită.

Zgârie-nori cu o staţie integrată de energie eoliană este deschis la Londra

Ca să protejeze fauna sălbatică, un veteran în vârstă de 89 de ani a inventat o turbină eoliană fără elice
Ca să protejeze fauna sălbatică, un veteran în vârstă de 89 de ani a inventat o turbină eoliană fără elice

Edificiul zgârie-nori cu turbinele eoliene integrate

Edificiul zgârie-nori cu turbinele eoliene integrate a fost proiectat şi construit de compania Brookfield Europa. Totodată, aerodinamica  ansamblului întreg a fost planificată astfel, încât vântul ar intoarce turbinele cu o eficienţă maximă pe tot parcursul anului. Conform calculelor inginerilor, vântul cu o viteză de 60 kilometri pe oră ar trebui să asigure producerea până la  50 MW-oră de electricitate pe an. Zgârie-nori Strata din 42 de etaje a costat oraşului 113 milioane de lire sterline, şi a devenit un pas important către obiectivul trasat de guvernul Regatului Unit - fiecare casă nouă, construită după 2019, va fi de carbon neutru, deci  nici direct, nici indirect nu va fi implicată în producerea emisiilor de carbon în atmosferă.

 

 

Sursă