Unde ajung copacii tăiați de pe străzile și din parcurile capitalei

/ Vizionări: 1532

Куда попадают срубленные на улицах и в парках столицы деревья

În ultima perioadă a anului trecut, dar și la începutul lui 2017, în capitală se desfășoară acțiuni ample de tăiere a arborilor atît de pe străzi, cît și din parcuri.

Copacii puși la pămînt mai apoi servesc pentru încălzirea sobelor, relatează NOI.md.

Parcurile din Chişinău. Parcul ”Alunel”
Parcurile din Chişinău. Parcul ”Alunel”

Contactat de NOI.md, șeful Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, Eliferii Haruța, a declarat că arborii ajung la muncitorii municipali sau la pensionari, contra plată. Potrivit lui, doritorii de a beneficia de lemne scriu cereri la preturile de sector. Gratuit pot primi lemne doar unele familii nevoiașe.

Tot Eliferii Haruța a declarat că în locul arborilor tăiați urmează a fi sădiți alții noi. Înainte de a se lua decizia în privința speciilor ce urmează să fie sădite, reprezentanții Asociației desfășoară mai multe consultări cu specialiștii de la Grădina Botanică.

Reamintim că în toamna anului 2016 au fost tăiați zeci de arbori de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, Negruzzi, Alexei Mateevici, iar zilele trecute au fost doborîți peste 30 de copaci din parcul „Valea Trandafirilor”.

 

Sursa: noi.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137