Uriașa Weta – cea mai mare insectă din lume (+Video)

/ Vizionări: 5178

Гигантская вета — самое большое насекомое, которое напоминает сверчка

Cea mai mare insectă din lume este un greiere care cântăreşte 71 de grame, mai mult decât un şoricel sau o rândunică.

Greierele Weta a fost descoperit în Noua Zeelandă de Mark Moffett, care a văzuse insecta la un moment dat şi a încercat să dea din nou de ea căutând-o timp de două zile pe o insulă izolată. El a fotografiat greierele în timp ce mânca un morcov în mâna sa. Bărbatul în vârstă de 53 de ani care a făcut descoperirea, a lucrat ca pădurar.

Descoperiri în domeniul de microbiologie în serviciul de tratare a apelor Moscovei
Descoperiri în domeniul de microbiologie în serviciul de tratare a apelor Moscovei

Insecta, care are o anvergură a aripilor ce măsoară 17 centimetri, a fost descoperită pe Little Brrier Island. Această specie de greiere a fost exterminată accidental de pe insulele mari ale Noii Zeelande de către şobolanii aduşi de europeni pe corăbiile lor.

"Am fost trei care am căutat insecta pe insulă timp de două nopţi, uitându-ne după ea prin vegetaţie. Am petrecut ore căutând-o fără nici un pic de noroc, până când am descoperit-o într-un copac. Greierele Weta este cea mai mare insectă din lume, iar acesta este cel mai mare specimen găsit vreodată. Este o femelă care cântăreşte cât trei şoareci. Ar fi terminat morcovul foarte repede, dar aceasta este o specie pe cale de dispariţie şi nu am vrut să riscăm să-i facem un rău cauzându-i indigestie. După ce a mâncat un pic din morcov am făcut fotografia şi am pus insecta înapoi unde am găsit-o", spune Mark Moffett.

 

 

Sursa: gandul.info