ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Urzica înlocuiește șapte vraci” Așa se spunea înainte

Urzica conține un șir de substanțe nutritive. Vitamine: acid ascorbic, vitamine B, vitamina E, si K, caroten și carotenoizi (xantofile, ksantofillepoksid, violaxantina), sintetizate în organism în vitamina A.

Microelemente: bariu, sulf, fier, potasiu, calciu, crom, cupru, mangan, aluminiu și molibden. Pe lângă aceste substanțe incluse în urzică histamină, glicozida, substanțe tanine, volatile, clorofilă, flavonoizi, acizi organici (formic, acidul gallus).

Conținutul de vitamina C în urzică este de două ori mai mare decît în lămîie și de 10 ori mai mare decît în mere. Iar conținutul de caroten este mai mare ca în morcov, măcriș și cătină. Datorită acestor componente, urzica este o plantă unică și are un spectru larg de aplicare.

Urzica se consumă proaspătă, primăvara, în salate, supe. Înainte de a fi consumată în stare proaspătă, se zdrobește puțin.

Notă:

Urzica este contraindicată în cazul afecțiunilor sîngelui (varice, tromoboze, ateroscleroze), precum și cazul densității înalte a sîngelui, deoarece poate provoca cheaguri. Nu se recomandă consumul de urzică femeilor însărcinate, deoarece ar putea provoca contracția uterului și nașteri premature.

 

Sursa: vk.com/rasvetnoe

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 26 aprilie 2016 11:00
Vizualizări: 2454

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
108
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
91
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
142
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
103