Uscarea de legume, ciuperci şi fructe

/ Vizionări: 21508

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/17aug07_dry/p1.jpg Legume uscate şi fructe pot fi produse fie în soare sau în uscătoare artificiale. În zonele cu veri fierbinti avantajoase la uscat fructe în soare, şi în zonele umede - în uscătoare artificiale. Pentru solare de uscare a fructelor produse Scatter un strat subţire pe tăvi şi se expune la un loc cu soare, treptat, până de uscare sub influenţa lumina directă a soarelui şi de aer cald. Numit de uscare artificiala de fructe şi legume cu aer cald în cuptoare speciale. La domiciliu, utilizate pentru cuptoare acest scop.

Uscarea ROOT ALB
Aceste inclus patrunjel, telina, pastarnac. Spălaţi şi curăţaţi rădăcini, le taie în cercuri şi se usucă la o temperatură mai mare de 60-65 ° C.

USCARE de morcov
Pentru uscare, alegeti morcovi de culoare portocalie strălucitoare şi un mic nucleu. Morcov curate, eliminând o parte subţire de la rădăcină, şi partea de sus, apoi se spală şi se îngălbeni de frică în apă fiartă timp de 15-20 minute. până la licitaţie. Blanched morcovi apa rece şi se taie în 3-4 mm grosime cercuri sau fidea. Se presara morcov tocat în sita să se usuce. Uscat la o temperatură de 75-80 ° C.

Ceapa USCARE
Pentru uscare, alege varietăţi amare de ceapă. Uite fulgi curate din partea de sus, tăiate inferioară şi partea superioară a trage. Apoi taie ceapa cruce în cani grosime de 3-4 mm. Cani dezasambla în inele individuale să se usuce mai repede. ceapa întinde într-o sită şi se usucă la 65 ° C.

USCARE verdeaţă
Pentru a salva volatile aromatice verdeaţă (mărar tineri, frunze de patrunjel, telina), înainte de uscare nu Blanch, şi după sortare se spală şi se taie în bucăţi de dimensiuni uniforme. Dur petioles şi tulpini uscate separat. Verde uscat într-un dulap separat sau în cuptor la o temperatură de 40-50 ° C, patrunjel - la o temperatură de 70 ° C. Plante medicinale pot fi uscate şi în aer, dar nu la soare. În acest caz, nu-l taie şi cravată în vrac buchete mici şi atârnate pe sfoară într-o locaţie întuneric. De asemenea, se usucă şi măcriş.

Uscare ciuperci
Cel mai bun mod să se usuce ciuperci tubulare (alb, Boletus). Se spală ciupercile, sortare, clar de crengi şi frunze. Palarie separat de picioare. picioarele groase, tăiate transversal în cani de groase de 2-3 cm, subţire - lungime în 2 părţi. Pălării şi picioarele se împrăştie pe tăvi separate. ciuperci uscate în cuptor sau în cuptor, deoarece temperatura de 45-50 ° C şi crescând până la 70 ° C. În astfel de circumstanţe, ciuperci uscate pentru 7-12 ore. Ciupercile pot fi, de asemenea, uscat la soare.

USCARE mere
Cele mai bune mere uscate obţinute din şi acru-dulce soiuri acide. Spălaţi merele, le elimină din piele şi scoateţi miezul. mere curăţate, tăiate transversal în cani de groase nu mai mult de 5-6 mm. Imediat după curăţare şi tăierea mere se scufundă în soluţie de 1 la sută de sare, astfel încât acestea să nu se înnegresc. Când toate merele sunt gata, le presara pe tăvi şi se usucă în cuptor sau în cuptor la o temperatură de 65-85 ° C. Puteţi mere uscate la soare.

USCARE pere
Perele se spală, mari, tăiate pe lungime în jumătăţi sau sferturi, complet uscat mici. Pentru a Perele nu întuneca, albi-le imediat după curăţare. Se usucă pere într-un cuptor la o temperatură de 65-75 ° C timp de 8-12 ore.

Cherry uscare
Potrivit pentru uscare, pictat mari din cireşe roşu închis. Adauga un fel de cireşe, de spălare,, dip apoi timp de 3-5 secunde. într-o soluţie de bicarbonat de sodiu cetate 0,5%, aproape încălzit până la fierbere. Cherry, excavat de la o soluţie de sodă, clătiţi imediat sub jet de apă curată. Prin acest proces, pe suprafaţa boabelor de produse mici gauri multe (pori), prin care de umiditate este mai uşor afară de boabe, şi se usucă mai repede. Chimică cireşe modar la soare, din timp în timp transformându-l, sau la cuptor, menţinând temperatura de 75 ° C.

BACE USCARE
Uscat poate fi de aproape toate sălbatice şi bace gradina: căpşuni, zmeură, coacăze negre, frasin de munte. Gata pentru a umple cu tăvi de fructe şi se usucă în cuptor sau cuptor la 40-50 ° C. Până la sfârşitul anului de uscare ridica temperatura la 60 ° C. Boabe uscate rapid, asa ca de ceas pentru ei, pentru ca acestea nu sunt arse, şi nu sunt lipite din timp în timp de cotitură.

DEPOZITARE de fructe uscate, legume şi ciuperci
Fructe uscate, legume şi ciuperci cu atenţie a verifica faptul că nu a mers bucăţi nedosushennye, dacă acestea sunt găsite, apoi se pune la deshidratare. Ssypte produs uscat din toate tăvile într-o singură cutie şi se lasă timp de 2 zile. În acest moment, alimente uscate sa răcit, şi se vor alinia umiditate - mai multe piese uscat va absorbi umezeala din prime mai mult. fructe uscate şi fructe de padure, păstrează în containere pentru depozitare. Produsul uscat că nu este absorbită de o pereche de aer, a se păstra într-un loc uscat, racoros. Puteţi stoca alimente uscate din lemn sau placaj, din partea de jos, care a fost acoperit cu hârtie. În cazul în care caseta este plin, în partea de sus şi închideţi-l cu un strat de hârtie şi un capac Drive. Cel mai sigur mod de a stoca fructe uscate, legume şi ciuperci - sigilate ambalajului lor, în borcane de sticlă.