Utilitatea usturoiului și a tincturii de usturoi

/ Vizionări: 1988

Польза чеснока и чесночной настойки

Pentru a spori rezistența organismului la infecții, pentru profilaxia aterosclerozei, în meniul fiecăruia trebuie să fie prezent usturoiul.

Metode prin care să iți îmbunătățești memoria
Metode prin care să iți îmbunătățești memoria

Pentru aceasta, tăiați mărunt un cățel mediu, luați o lingură și mîncați cu 30 de minute înainte de masă, după care beți apă. Principala particularitate a acestei întrebuințări – usturoiul nu trebuie mestecat, deoarece sub acțiunea salivei se distrug substanțele folositoare.

Tinctură de usturoi

Este un remediu contra gutei, calculilor renali și biliari. Se iau 40 g de usturoi pisat, 100 g de spirt sau votcă diluată, puține mentă. Usturoiul se pune într-un vas, în care se toarnă votcă sau spirt, se acoperă și de lasă cel puțin 10 zile la întuneric și cald. Se administrează cîte ¼ de linguriță de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Peste o săptămînă veți simți o ușurare. Această doză va reduce și nivelul colesterolului în sînge.

Rețetă pentru disbioză

Luați un cățel de usturoi, ulei vegetal. Tocați usturoiul, turnați ulei și țineți 6-8 ore. Administrați de 2 ori pe zi cîte o linguriță, cu 20 de minute înainte de masă.

Contra reumatismului și artrozei

Ce poate vindeca frunza de dafin
Ce poate vindeca frunza de dafin

Usturoiul pisat de amestecă cu ulei de camfor în proporții egale – 100 g de usturoi, 100 ml de ulei. Amestecați minuțios și aplicați soluție în locurile dureroase și articulații.

Pentru diluarea sîngelui

Zdrobiți 3 căței de usturoi, adăugați cîte o lingură de oțet de miere, vin roșu și ulei (de preferat de măsline sau de in) și amestecați foarte bine. Se ține 10-12 ore într-un vas închis. Se administrează la ora 8 dimineața - o treime din amestec se dizolvă într-un pahar de apă fierbinte. A doua treime, de asemenea, se adaugă într-un pahar cu apă fierbinte și se administrează la ora 14.00. Partea rămasă se bea seara, după 6 ore de la a doua administrare.

 

Sursa: rus-health.info