Utilizarea pachetelor din plastic în Marea Britanie a scăzut cu 85%

/ Vizionări: 1430

Cauza – introducerea impozitului de 5 pence la pachete în supermarkete. În prima jumătate a anului, englezii au folosit doar 500 de milioane de pachete din plastic. Poate nu e mult, dar în perioada similară a anului trecut au fost utilizare 7 miliarde de pachete. Totodată, e puțin probabil ca locuitorii Marii Britanii să fi devenit mai conștienți în ceea ce privește protecția mediului ambiant.

Cauza – introducerea impozitului de 5 pence la pachete în supermarkete.

În prima jumătate a anului, englezii au folosit doar 500 de milioane de pachete din plastic. Poate nu e mult, dar în perioada similară a anului trecut au fost utilizare 7 miliarde de pachete. Totodată, e puțin probabil ca locuitorii Marii Britanii să fi devenit mai conștienți în ceea ce privește protecția mediului ambiant. Un instrument mai eficient decît difuzarea informației despre dauna plasticului pentru eco-sisteme a devenit impozitul pe pachete. În octombrie trecut, guvernul țării a introdus un impozit la utilizarea pachetelor în mărime de 5 pence.

În Marea Britanie a apărut motan vegetarian
În Marea Britanie a apărut motan vegetarian

În opinia funcționarilor, impozitul trebuie să influențeze asupra numărului de pachete folosite de cumpărători. Funcționarii au avut dreptate – practic, imediat după introducerea impozitului cumpărătorii au început să renunțe la pachete. În prima jumătate a acestui an, englezii au folosit cu 85% mai puține pachete decît în anul trecut.

Datele despre numărul pachetelor utilizare au fost prezentate de către reprezentanții guvernului, care au examinat impactul impozitului introdus anul trecut. Funcționarii consideră că anul acesta vor fi folosite cu 6 miliarde de pachete mai puține decît în 2015. Impozitul a fost introdus treptat. Inițial, schema a fost aplicată în Scoția, spoi în Wales și Irlanda de Nord. Funcționarii au observat efectul pozitiv, iar impozitul a devenit unul public.

Funcționarii britanici consideră că acțiunea impozitului va fi veșnică. Iar aceasta înseamnă că animalele vor fi în siguranță, mările și oceanele vor deveni mai curate, iar generațiile viitoare nu vor fi înconjurate de munți de deșeuri din plastic.

 

Sursa: geektimes.ru