Varză crescută în țelină

/ Vizionări: 1414

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Un sector de pămînt nu a fost prelucrat timp de doi ani. Părinții așteptau ca noi să săpăm acest lot, deoarece solul s-a întărit și a crescut iarba. De asemenea, prin acel loc, se mergea mult, era bătătorit. Noi știam la sigur că nu vom săpa acest sector și ne gîndeam cum să-l prelucrăm.

Și am decis să plantăm acolo varză. Nu am săpat pămîntul, pur și simplu am făcut adîncituri , le-am acoperit cu compost și am plantat răsadul.

Mai tîrziu, am multic solul în jurul verzei, cu iarba cosită de pe sector. Pentru a proteja varza, am semănat țigăncușe.

Cînd varza a crescut, trebuia să tragem țărna, ceea ce era greu de făcut, deoarece solul era prea tare. Atunci am pus compost în jurul verzei. După care l-am acoperit cu un strat gros de iarbă și am început să așteptăm roada.

Nu am făcu tratamente speciale. De cîteva ori pe vară, am udat varza și mulciul cu soluția „Sianie” (1 lingură la 10 l de apă).

Am obținut o roadă bogată de varză. Fiecare căpățină cîntărea mai mult de 5 kg. După ce am strîns roada, am decis să afînăm solul. Am constatat că rădăcinile de varză au afînat foarte bine pămîntul.

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

Проверенно практикой. Капуста на дернине

 

Sursa: sianie1 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.