Vecinii bune şi rele pe paturi gradina de legume. plantare mixte şi beneficiile lor.

/ Vizionări: 20140

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Gradinari care au renunţat la utilizarea îngrăşămintelor minerale şi a pesticidelor, susţin că, prin cultivarea legumelor pe îngrăşăminte organice pot obţine delicioase şi hrănitoare fructe cel mai mult. Desigur, pentru ei este setat la valoarea de recolte, dar principalul lucru care să acorde atenţie calităţii. Nu este acesta cel mai important lucru pentru cei care cultivă fructe şi legume pentru familia lui?

În agricultura ecologică, există multe metode şi trucuri pentru a face, fără îngrăşăminte chimice şi pesticide, precum şi pentru a obţine o recoltă bună. Una dintre ele este descrisă în această carte. Este numit sau combinat de plantare legume amestecate. În ţara noastră, această metodă nu este destul de răspândită ¬ NEN, dar în Europa de Vest şi Asia multe ţări este folosit din timpuri imemoriale. În pre-columbiană America, indienii cultivate cu porumb, dovleci si fasole. Tărtăcuţa sa frunze mari umbrită de sol de razele dogoritoare ale soarelui şi au încetinit creşterea buruienilor. Porumb prin frunziş de dovleac protejeaza de supraincalzire, iar fasolea făcut contribuţiile lor la această comunitate, îmbogăţind solul cu azot.

În Europa medievală, călugări harnici, cultivarea mo ¬ nastyrskie grădini, a castigat informaţii valoroase cu privire la compatibilitatea de culturi de legume diferite. Pe paturile lor, cu excepţia legumelor, a crescut-o varietate de flori şi ierburi aromate. Calugarii sunt cunoscute proprietăţi medicinale din ierburi şi impactul acestora asupra benefice legume vecine.

Tradiţie de plantări mixte se bazează în principal pe experienţele vechi şi rezultatele de la mai multi ani, opere de gradinarii amatori au timpul nostru. Aceasta carte încercări de a sintetiza literatura străină de plantare culturi de legume amestecate, subliniind experienţa SUA, Anglia, Germania şi Elveţia. Sperăm că Amatori gradinari ruşi vor găsi în ea o mulţime de informaţii interesante şi utile, şi vor dori să încerce acest truc pe grădinile lor.

Aici şi în continuare termenul de "agricultura ecologică". Prin aceasta ne referim la toate sistemele de agricultura, care nu folosesc îngrăşăminte artificiale (aceasta nu include calcar, fosforit, dolomită, cenuşă zburătoare) şi a pesticidelor.

Care sunt avantajele de plantaţii mixte?

În primul rând, o utilizare mai raţională la dispoziţia dumneavoastră Square Garden. Combinaţie de fructe compactat culturilor de maturare de viteză şi cerinţe diferite, pentru zona de putere vă permite de a obţine randamente ridicate pe unitatea de suprafaţă. Unele combinaţii de culturi pe sezon (aprilie-octombrie) pentru 20 kg de legume cu 1 m2.

În al doilea rând, datorită planificarea sunet de plantări mixte, puteţi obţine recolta de legume proaspete pe tot parcursul sezonului: de la primăvara devreme până toamna târziu.

În al treilea rând, asocierea şi succesiunea culturilor, prezentând nu puterea aceleaşi cerinţe pentru a evita epuizarea solului în ceea ce priveşte unilaterală a oricărui element de putere.

În al patrulea rând, plantarea de folosinţă mixtă un impact favorabil de specii de plante diferite unele de altele, care îmbunătăţeşte starea de plante, gustul şi valoarea nutritivă a fructelor lor.

În literatura de specialitate asupra plantaţiilor mixte există un termen, cum ar fi "instalaţie de-satelit" sau "plante de însoţire. Se înţelege că, în plantaţii mixte de fiecare cultura joacă un rol. O cultură - principală şi altele - sunt însoţite de numire din care - a crea un mediu sănătos de bază care să permită, pentru a proteja solul de buruieni şi uscată, care joacă rolul unui mulci viaţă. Ca plante de însoţire cele mai frecvent utilizate ierburi, flori, îngrăşăminte verzi şi ¬ Inauga da alte culturi de legume. Însoţire plante pot juca un rol mai mic CulAF, adică până la fabrica principală, lent, de obicei, de maturare culturi sunt mici, intervalele dintre ele sunt ocupate rapid compacte maturare tipuri de legume. Când sunt coapte şi vor fi eliminate, cultura principală creste si devine o multime de cameră pentru dezvoltarea sa. În acest caz, este important să nu dor si nu sta langa un rau plante se potrivesc.

Descarcă întreaga carte


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.