Vedeta НТВ — Ziaristul Andrei Loşak — unul dintre autori- prezentatori ai programei

/ Vizionări: 3962

Vedeta НТВ - Ziaristul Andrei Loşak - unul dintre autori- prezentatori ai programei "Profesia - Reporter"

 

Vedeta НТВ - Ziaristul Andrei Loşak - unul dintre autori- prezentatori ai programei Alexander Garros (Novaia gazeta): - Şi cum stăi cu mizantropie, ocupîndu-te de această profesie, şi, avînd acest noroc? Nu se dezvoltă?

Andrei Loşak: - Categoric nu. Dimpotrivă. După Thailanda, stii, s-au trerzit din nou în mine o mulţiime de calităţi umane... Şi, în general, apar în domeniul profesional astfel de istorii, care mă schimbă. Am devenit vegetarian după un subiect despre ucidere...

Alexander Garros (Novaia gazeta): - O interconexiune nestandartă.

Andrei Loşak: - Nu, eu niciodată n-am vrut să mănânc animale. Dar am mâncat. Îmi plăcea să mănânc – era delicios ... Ca pentru noi toţi. Şi iată odată au ucis un prieten al prietenilor mei ... mai precis – iată cun totul este conectat! - pe prietenul, tocmai acelui tip, Volodea, pe care l-am filmat în Thailanda. Acolo a murit prietena lui, a luat-o un val. Am continuat să comunic cu el. El este din Sankt-Petersburg. Şi pe unul din prietenii lui l-au ucis fasciştii. L-au ucis nu din motive etnice sau rasiale, ci pentru convingerile lui - el a fost un antifascist, dar unul paşnic, nicidecum nu un antifa militant: Student la Facultatea de Filosofie... un băiat de douăzeci de ani. Am făcut despre aceasta un film, am filmat pe părinţii lui, a fost o muncă teribilă- toată lumea era speriată şi nu voia să spună nimic...”. Dar noi am filmat, şi eu percepeam sistemul lui de viziuni, şi încet cu încet în faţa mea a apărut imaginea acestui băiat. Un om extraordinar, atât de integru şi de intelligent la douăzeci de ani ai săi, care a trăit atât de conştient ! .. El m-a facut să-l privesc cu stimă, aproape cu admiraţie. Şi el, printre altele, a fost un vegetarian ". Şi asta m-a îndemnat. Şi eu - nu, nu am devenit un "vegan" ideologic, ci pur şi simplu un vegetarian. Acum aud de la unii colegi numai glume pe seama mea, de exemlu,  că roşiile suferă la fel, şi despre "cum poţi să consumi cartofi cu arsuri de gradul al patrulea?". Nu-i nimic. Mă ţin. Eu nu mănânc nimic viu. Cel mai dificil a fost, de asemenea, în Thailanda, dar deja acum, pur şi simplu ne-am odihnit acolo. Acolo sunt atâtea produse de mare! Şi aşa de ieftine! Uneori mă gândesc, că chiar şi ochii îi lipses, şi sunt proşti... Dar nu. Mi-am dat seama că este de asemenea un fascism: ei sunt nişte creaturi vii, deci sunt demni să nu fie mâncaţi, ca şi alţii nu? Am rezistat.

Din interviu pentru Novaia Gazeta № 29 (1151) 20.04-23.04.06

Alexandru Garros.” Andrei Loşak: Reitingul e mai teribil decât cenzura