Vegetarianismul: Pro şi Contra

/ Vizionări: 16922

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

legume

Cuvântul "vegetarian" au intrat fondatorii Societăţii Britanice de vegetarieni în 1842. Ea vine de la cuvântul "vegetus", care înseamnă solide,, vesel, şi în legătură cu omul - mental si fizic puternică persoană sănătoasă.

fată Aproximativ 17% din oameni din întreaga lume fără alimente de origine animală. Vegetarienii sunt diferite: unii nu mananca miere, chiar, pentru că este un produs de viaţă ale fiinţelor vii, în timp ce altele nu ezita comanda într-un piept de pui restaurant, convins că acest lucru este total "vegetarian" - în ceea ce priveşte dieta - produsele alimentare. Adevărul este că vegetarienii diferite se abţină de la carne din diverse motive - unii nu doresc să cauzeze daune faunei sălbatice, precum şi alte coapte doar despre propriile lor de sănătate.

Unele persoane devin vegetarieni, explicând că această alegere nu este dispus să ia parte la uciderea animalelor. Uneori este chiar vorba de faptul că acestea refuză să pantofi de piele şi blană de articole de îmbrăcăminte de iarnă. Adesea, mai mulţi bărbaţi în cauză cu propriile pofte lor, decât dragostea de animale. Cele mai multe de sex masculin nu va aprecia soia, carne de bile dvs., tocană de legume şi diverse, salate originale. Şi modul de om este o inima prin stomac sa este doar ...

De altfel, acesta a fost de moda pentru vegetarianism a fost inspirat de cei mai mulţi cercetători care s-au dovedit nocive pentru corpul uman de grăsimi animale şi colesterol în carne. După care au devenit vegetarieni care nu au convins despre ingrijorat suferinţa o singură vacă de sănătate: cele de îngrijire, chiar a devenit pentru ei un argument decisiv.

Multe femei în scopul de a pierde în greutate, să renunţe la carne şi peşte. Ele sunt atât ca acest gen de o dieta vegetariana care nu le împiedică poartă haină de iarnă elegantă de vulpe, vulpe sau Mouton.

În ciuda tuturor argumentelor pro şi contra vegetarianismului - un sistem de alimentaţie corespunzătoare, care poate face corpul sanatos.


Beneficiilor vegetarianismului

fată O mare de conţinut în dieta de fibre vegetale care contribuie la apariţia la timp a unui senzaţiei de saţietate, scoateţi-l din intestine de substanţe nocive, prevenirea aterosclerozei şi cancer;

-Un conţinut mare în legume şi fructe vitamine proteja împotriva bolii (vitaminele C şi P, acid folic, beta-caroten), precum şi anti-terpenoide;

-Un conţinut mare în legume şi fructe de potasiu dominaţia în aceste echivalent alcaline, care sunt importante pentru protecţia împotriva bolii, continut ridicat de magneziu;

Favorabilă pentru raportul de protecţie bolii saturate şi acizi graşi nesaturaţi;

-Reprimarea de producţie alimente vegetale volatili fac bacteriile din intestine de toxine;

-Lipsa de colesterol din alimentele vegetale, capacitatea de unele produse alimentare de plante pentru a reduce colesterolul din sânge;

-Protejarea organismul de boli ale sistemului cardiovascular.


boli cum ar fi hipertensiune arterială, diateza acid urină şi apendicită, printre vegetarieni aproape niciodată să apară, iar alţii - tulburări metabolice, boli cardiovasculare, diabet şi gută - acolo sunt mult mai rare. Ca popularitatea vegetarianismului şi să dezvolte afaceri corespunzătoare. În cazul în care un sfert de secol în urmă, înlocuitori de soia pentru produsele din carne pot fi achizitionate doar in magazine speciale, dar acum sunt în orice supermarket. Producatori de incaltaminte si cosmetice fabricarea de produse fără a se utiliza materiale de origine animală. Vegetarianismul este tot mai în vogă. Nu din întâmplare o mulţime de vegetarieni printre cei care au cerut acest mod - show business, arta, jurnalişti, profesori.

vegetarieni celebre din lume au fost Lev Tolstoi şiAlbert Einstein. Lev Tolstoi a devenit vegetarian in 50 de ani: el a văzut accidental o scena de porci pentru sacrificare, şi uciderea şocat-l pentru cruzimea sa. Tolstoi credea că respingerea de carne - una dintre principalele modalităţi de a pune capăt flagel la nivel mondial. Albert Einstein a renunţat la carnea de numai un an înainte de moartea sa, dar mereu simpatic la vegetarianismul. El a spus că "datorită efectului său pur fizice cu privire la temperamentul uman vegetarianismul ar avea un efect foarte benefic asupra majorităţii omenirii."


Pericolele vegetarianismul strict

1,. Lipsa adecvat de furnizare de vitamina D lipsa de vitamina B12 alimentare a plantelor, necesare pentru sânge şi sistemul nervos.

2. Lipsa unor aminoacizi, în special esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor.

3. Lipsa de vitamina B2 din refuzul de produse lactate.

4. O lipsa de vitamina C atunci când este utilizat în principal de cereale. Ca o consecinţă a creşterii mai lente a copiilor, riscul de a rămase în urmă în dezvoltarea lor, apariţia rahitismului, anemiei şi a altor boli cauzate de malnutritie.

fruct Până acum, unii medici se opun vegetarianismul. uşoare varianta unui astfel de dieta, care implică utilizarea de produse lactate şi ouă, nu este dăunător pentru sănătate. De exemplu, există laktovegetariantsy (de la cuvintele lactis Latină - lapte şi vegetativus - plante), care permit includerea în dieta de lapte si produse lactate (. Laktoovovegetariantsy de la cuvintele lactis Latină - lapte, ovo - ouă, vegetativus - legume) consumate impreuna cu alimente vegetale şi produse lactate şi ouă. Ca vegetarieni stricte care au renunţat la produse de origine animală, atunci acestea pot avea probleme.

Lipsa unui organism găsit doar în carne, ouă, lapte şi brânză, aminoacizi esenţiali conduce la o scădere a masei musculare, anemie şi deteriorarea oaselor. Vital vitaminele D si B12 - găseşte din belşug numai în alimente de origine animală. Lipsa de vitamina B12 determină modificări în aproape toate organele şi ţesuturile, în special în sistemul nervos. Lipsa de vitamina D la copii duce la rahitism si subdezvoltare, si adulti - la oase fragile, pierderea parului si a dintilor. Lipsa de calciu, care sunt principala sursă de produse lactate, duce la osteoporoza şi anemie.
Sfaturi pentru vegetarieni

-Laktovegetarianstvo şi laktoovovegetarianstvo preferabilă unei vegetarianismul strict.

-Menţinerea regimului de vegetarianismul strict, de îngrijire trebuie să fie luate pentru a include în dieta de nutrienti care lipsesc. Sursă de proteine, similare în compoziţia de animal poate servi drept legume. Este recomandabil să se folosească preparate cu multivitamine şi preparate care combina vitamine şi minerale.

vegetarieni-stricte ar trebui să acorde o atenţie deosebită pentru a asigura o nutritie adecvata pentru femeile gravide, mamele care alăptează şi copiilor, din cauza lipsei lor de sănătate produse alimentare de origine animală care afectează cel mai puternic.

-Draga, apilak, polen atunci când sunt utilizate în cantităţi lor convenţională nu poate să furnizeze organismului cu vitamine si minerale lipsesc în dietele stricte de vegetarieni.


fată înlocuitori de carne de legume

Oamenii care vor să treacă la o dieta vegetariana, cea mai mare preocupare a furniza întrebări: Ai corpul meu destul de nutrienti, dacă Eu nu mănânc carne? Voi primi suficiente proteine? În pofida unei masive de publicitate promovarea consumului de carne, nu trebuie să vă faceţi griji. diete vegetariene poate satisface toate nevoile organismului în produsele alimentare. Mnogie oamenii de ştiinţă au dovedit că produsele alimentare vegetariene conţin un număr mult mai mare de energie decât carnea biologice. Suntem pur şi simplu forţaţi să creadă că consumul de carne este necesar pentru sănătate. În primii 50 de ani, oamenii de stiinta au evaluat proteinelor din carne, cum proteine "de prima clasa", si proteine vegetale - veveritele de genul "clasa a doua". Cu toate acestea, acest aviz a fost respins în totalitate, deoarece studiile au arătat că proteinele vegetale sunt la fel de eficace ca şi nutritive, proteine din carne.

Conţinutului de proteine din alimente variază vegetariene 8 la 12% în sectorul cerealelor, până la 40% în boabe de soia, care este de două ori mai mult decât în carne. (Chiar si partea non-gras de friptura contine 20% proteine digerabile). Nucile, semintele si verdeturile contin 30% proteine. Proteine de care avem nevoie, sunt formate din 8 "de bază" aminoacizi. Valoarea nutritivă a cărnii de atîtea ori a lăudat, deoarece el conţine toate cele 8 aminoacizi. Dar ceea ce nu este suspect majoritatea persoanelor care consuma carne: carnea nu este singurul produs care conţine un set complet de aminoacizi esenţiali - soia şi lapte, de exemplu, conţin, de asemenea, aceste substanţe, avem nevoie de toate cele 8 aminoacizi din cele mai bune proporţii.

Poate chiar mai liniştitor este faptul că avem nevoie de proteine pot fi obţinute doar prin combinarea a două produse vegetariene (de exemplu, cum ar fi orez şi fasole), şi astfel satisface pe deplin nevoile în proteine de cea mai înaltă calitate. Oamenii săraci din întreaga lume fac acest lucru în mod constant, şi ei de orez amestecat cu tofu şi fasole (ca în China sau India), sau de porumb si fasole (ca în America Centrală şi de Sud), etc

Vegetarianismul - un regim alimentar care a devenit o ideologie, şi care au cucerit întreaga lume. Pentru o pasăre, un peşte şi de vacă Ne pare rau, cineva vrea doar să-şi piardă în greutate, dar oricine crede în mod serios despre starea lui de sănătate. Ca vii şi care este - doar alegerea ta.

Autor: Svetlana Aleksandrova
Sursa: http://www.terrawoman.com/