Vegetarienii sunt mai puţin predispuse la cancer

/ Vizionări: 3640

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

măr
Cercetătorii care au studiat mai mult de un deceniu, starea de sănătate a zeci de mii de britanici, a constatat că vegetarienii pot dezvolta cancer cu o probabilitate de 12% mai puţin decât carne eaters. În cazul în care o treime dintre pacienţii cu cancer, se va schimba dieta, ea poate duce la faptul că mai mult de 2 milioane de oameni vor fi capabili de a evita boala mortala.

Pentru unele tipuri de cancer, cum ar fi leucemia, cancerul de stomac sau cancer de vezica urinara, acest nivel poate creşte până la 45%. Dr. Naomi Allen epidemiolog de la Oxford University şi autorul studiului, a declarat că rezultatele studiului sunt mai mult decât dovezi convingătoare că vegetarienii sunt cu adevărat la riscul de cancer de mai puţin de-oameni mananca carne.

Toţi oamenii, indiferent de preferinţele lor culinare sunt încurajate să mănânce zilnic o anumită cantitate de fructe şi legume pentru a reduce riscul de cancer şi alte boli.

Studiul a implicat 61 de mii de oameni în vârstă de 20 - 89 de ani, aproximativ jumătate din care au fost vegetarieni. De ceva timp, 3350 de persoane au suferit deja de la 20 de tipuri de cancer, şi oameni de ştiinţă au descoperit modul în care mulţi dintre ei mănâncă carne, peşte sau o dieta vegetariana. Analiza a luat în considerare alţi factori, cum ar fi fumatul, consumul de alcool şi stilul de viaţă.

În timp ce diferenţa de nutriţie la pacienţii cu cancer de sân sau de prostată a fost mic, pacienţii cu cancer al sângelui, stomacului sau a vezicii urinare, a fost foarte semnificativă. Cele mai scăzute rate au fost printre cei care mănâncă peşte - 18% mai mici decât mancatori de carne, dar aceasta a fost o minoritate.

- Aceste rezultate ofera dovezi suplimentare pentru ipoteza că ceea ce mâncăm poate influenţa predispozitia la cancer, - directorul de Cancer Research Center britanic, Sarah Guillaume. - Sănătatea organismului necesită mai multe fructe şi legume, şi cât mai puţin de grăsimi, sare şi carne. Vegetarianismul deşi nu un panaceu, dar este foarte protejează împotriva multor boli. "

vegetarian.ru