Vehicul electric pentru 5000 de euro

/ Vizionări: 3474

Vehicul electric pentru 5000 de euro

Vehicul electric pentru 5000 de euroÎn ziarul Berliner Morgenpost, sub genericul "OsCAR e mai inteligent decât Smart", se relatează despre o maşină electrica nouă. Acest lucru ecologic, cunoscut sub numele OsCAR, este proiectat de Felix von Borko şi un grup de studenţi de la Universitatea Tehnică din Darmstadt. Partidul verde a desfăşurat un miting, invitând special creatorii lui OsCAR la o întâlnire cu reprezentanţii concernului Volkswagen.

Inginerii de la Volkswagen după un test drive au confirmat interesul lor în producerea industrială a vehicului electric, care din nou poate deveni într-adevăr “naţional” din mai multe motive:

ecologic – baterii de lucru litiu ion;

preţul redus - în jur de 5000 de euro (aproximativ); consumul  energiei 6 kW/h la 100 km, ceea ce este echivalent aproximativ cu 1 litru de combustibil diesel.

 

Vehicul electric pentru 5000 de euroÎn acest moment în SUA, începând cu 17 martie 2008,  se produce Tesla Roadster, o maşină electrică pe bază de sportcar.

Este un gadget ecologic foarte scump care poate fi numit “naţional” doar cu oarecare ironie. Preţul lui - $ 98 000 pentru un set de bază. Se produc 100 de maşini pe lună. Păi, numai în cazul, în care dolarul va deveni mai ieftin… Este evident, că electricele aduc mult mai puţine daune mediului înconjurător şi portofelelor proprietarilor lor.

 

 

 

 

Dragă Volkswagen, lansează cât mai repde, producerea de masă!

 

 

Sursa