Vehicule electrice: prima staţie de încărcare electrică a fost deschisă în Australia, Sydney

/ Vizionări: 3420

Vehicule electrice: prima staţie de încărcare electrică a fost deschisă în Australia, Sydney

Vehicule electrice: prima staţie de încărcare electrică a fost  deschisă în Australia, Sydney Staţiile de încărcare pentru vehicule electrice, sau staţiile de taxare, vor deveni parte integrată a peisajului urban, ca şi omologii lor de benzină-gaz-diesel.  Însă acestea nu vor mirosi a produse petroliere, ci, după toate probabilităţile, a ozon, şi, cu siguranţă, nu vor prezenta obiecte incendiare de risc înalt.

La 25 mai compania australiană Charge Point a inaugurat festiv prima staţie de taxare în suburbia din Sydney, oraşul Glebe, şi pe parcursul anului curent planifică să instaleze staţii similare în Melbourn, Adelaida şi Perth.

Australia vânează rechinii care se apropie prea mult de coastă
Australia vânează rechinii care se apropie prea mult de coastă

Noi staţii de taxare sunt proiectate pentru a reîncărca bine-cunoscuta maşina hibrid Toyota Prius, care este capabilă să călătorească până la 30 kilometri exclusiv pe energie electrică. Cu toate acestea, staţia de taxare nu are viteză mare de încărcare. Pentru a încărca o baterie completă Toyota Prius are nevoie aproximativ de trei ore. Îmi imaginez cu greu un conducător auto care este dispus să-şi petreacă trei ore la staţie.

La ceremonia de deschidere a staţiei de taxare au participat primarul oraşului Sydney Clover Moore, directorul executiv al companiei Charge Point Luc Grana, care a declarat că deschiderea primei staţii de taxare (STE – staţia de taxare cu electricitate) trebuie să demonsteze posibilitatea de a folosi electricitatea ca principala sursă de energie pentru transport. Totuşi, colegii lor europeeni şi Epyon în Ţările de Jos, cu încărcarea rapidă timp de o jumătate de oră, sunt mult mai convingători.

Staţia de taxare publică în Glebe ne va da informaţii despre posibilităţile folosirii energiei electrice pentru viitoarea gestionăre eficientă şi planificarea infrastructurii viitoului, - a adaugat Luc Gran.

Lacul roz Hiller
Lacul roz Hiller

STE în Glebe va fi folosită de compania GoGet, care oferă îchirieri de maşini. Potrivit statisticilor, mai mult de 700 000 de vehicule trec în tranzit prin oraş în fiecare zi, mărind foarte mult puluarea de gaze şi cea fonică. Şi ideea de bază: de a înlocui autoturisme de proprietate personală pe maşinile închiriate, utilizate în comun, ceea ce, potrivit reprezentanţilor companiei, ar trebui să ducă la scăderea numărului de blocaje de trafic şi reducerea poluării.

În plus, compania intenţionează să-şi extindă parcul de vehicule electrice şi de staţii de taxare pentru ele. În aşa mod, Sydney s-a alăturat la oraşele progresive ale lumii, care au instalat deja staţii de taxare pentru vehicule electrice. Printre ele, Amsterdam, San Francisco, Philadelphia, Houston, Detroit, Vancouver şi Londra.

 

 

Sursa