Viaţa în prezent

/ Vizionări: 3394

Viaţa în prezent

Este o poveste despre doi prieteni care călătoresc pe calea ferată.

Unul dintre ei a fost foarte nervos, îngrijorat  şi plin de reclamaţii la întreaga călătorie. El aştepta cu nerăbdare când va atinge scopul său, lui nu-i plăceau momente din această călătorie. El nu atrăgea nici o atenţie la societatea înconjurătoare, iar gândurile lui erau nerăbdătoare, agitate şi puse pe ceartă. Prietenul lui, dimpotrivă, admira peisajul, a băut o ceaşcă de cafea, a mâncat o bucata de tort şi a stat de vorbă cu alţi pasageri. El se bucura de fiecare moment al călătoriei. El trăia în prezent şi storcea totul din acesta. La sosire, el a fost proaspăt şi se simţea bine. Cum şi era de aşteptat, prietenul său a ajuns obosit şi nefericit.

Este doar o chestiune de atitudine corectă. Viaţa devine fericită şi plăcută cu o  atitudine pozitivă faţă de ea, când evenimentele pozitive şi momentul actual se folosesc în cel mai bun mod.

Ştiţi oare cât de multe oportunităţi pierdeţi, trăind în trecut, în loc de a vedea şi a conştientiza ceea ce se întâmplă la momentul actual? Când conştiinţa dvs. rătăceşte  în altă parte, vă comportaţi ca nişte roboţi, repetând aceleaşi greşeli din trecut, faceţi acelaşi lucru şi apoi vă plângeţi că viaţa dvs. este plictisitoare şi neinteresantă.

Viaţa în prezent

Fiţi conştienţi de prezentul şi trăiţi în el. Trecut s-a întâmplat deja şi a plecat, aşadar, de ce să vă faceţi griji din cauza acestuia? Vă plac aceste retrăiri? Dacă este o experienţă plăcută, atunci totul e în regulă. Puteţi să doriţi să resimţiţi încă o dată această experienţă în viaţa dvs. Dar de ce să vă gândiţi la acelaşi eveniment, dacă el a fost nefast? De ce din nou şi din nou, vă amintiţi fapte care vă provoacă dureri?

De obicei, noi nu ne dăm seama ce se întâmplă în minţile noastre. Noi repetăm aceleaşi gânduri, parcă din obişnuinţă. Noi le salutăm chiar şi atunci când ele sunt  neplăcute. Noi ne obişnuim cu modul nostru de gândire, chiar dacă nu recunoaştem acest lucru. Astfel, gândurile devin tot mai puternice şi mai puternice. Iar atunci când conştiinţa noastră restabileşte trecutul nostru, începem să vedem prezentul prin prisma trecutului. Prin urmare, nu se întâmplă nimic nou şi noi începem să ne plângem de monotonia vieţii noastre, lipsa de schimbare. E stupid, tragic şi amuzant în acelaşi timp, nu-i aşa? Când noi conştientizăm gândurile şi sentimentele noastre, devine mai uşor să fim mai sustraşi. Atunci când sunteţi mai  îndepărtaţi, obţineţi posibilitatea de a alege cum să reacţionaţi la oameni, evenimente şi circumstanţe, acest lucru vă poate proteja de o mulţime de neplăceri, anxietate şi jenă.

Acest lucru dezvoltă şi întăreşte concentrarea şi atenţia, care, la rândul lor, sporesc capacitatea de a învăţa şi a munci mai rapid şi mai eficient. Concentrându-se pe ceea ce faceţi, de asemenea vă ajutaţi să faceţi mai puţine greşeli şi să vă comportaţi mai adecvat şi să conduceţi mai bine afacerile proprii.

Atunci când  dvs. trăiţi în trecut, meditaţi şi vizualizaţi ceea ce s-a întâmplat, sunteţi subjugaţi de gânduri şi emoţii, pierdeţi libertatea dvs. Pe de altă parte, concentrându-vă asupra prezentului  şi asupra  lucrurilor actuale, vă eliberaţi de gândurile inutile, împovărătoare şi neplăcute, obţineţi pacea de spirit.

Opriţi lectura pentru o clipă şi reamintiţi-vă cazuri când aţi fost pe deplin cufundaţi în ceea ce faceţi. Credeţi-mă, astfel de cazuri, la sigur, au fost foarte multe.

Aţi citit cândva o carte şi aţi uitat de orice altceva?

Aţi fost obsedaţi de un film plăcut, un hobby sau o masă delicioasă?

În acele momente, nu va-ţi gândit la nimic. Aţi fost fericiţi, calmi şi fără gânduri inutile. V-aţi concentrat asupra lucrului efectuat. Aceasta este o mare putere şi sensul vieţii în prezent.

Şederea permanentă şi o conştientizare sporită a prezentului dezvoltă noi tipuri de conştiinţă. Acesta este conştientizarea libertăţii, vieţii, fericirii şi bucuriei. Vă daţi seama de pace, linişte, bucurie şi libertatea de gândire. Înţelegeţi că este o stare cea mai naturală şi mai pozitivă.

Autor: Maria Boiko

 

 

Sursa: samozdraw.com.ua