Vila solară în Franţa

/ Vizionări: 6556

Vila solară în Franţa

Vila eficientă energetic în Val dOise este proiectată conform standardelor de eficienţă energetică, cunoscute ca passivhaus, ce înseamnă "casă pasivă". Această categorie este atribuită clădirilor, necesităţile de încălzire ale cărora sunt sub 15 kWh/m2 pe an.

Creând aspectul exterior al casei, designerii nu s-au îndepărtat de forme tradiţionale franceze, tipice pentru clădirile rezidenţiale şi menajere. Dar o astfel de idee este nu numai un omagiu, adus tradiţiilor arhitecturale. Casa, construită în forma de paralelipiped, sub un acoperiş triunghiular, este optimă din punct de vedere energetic.

Clădirea este orientată spre est-vest, două faţade lungi sunt orientate spre nord şi sud. În scopul de a minimiza pierderile de căldură în timpul sezoanelor reci faţada de nord este închisă. Partea de sud, dimpotrivă, are geamuri pe întreaga suprafaţă. În acest caz, au fost folosite geamuri cu o sticlă specială triplă, care nu lasă să iasă caldura afară. De asemenea, pe versantul sudic al acoperişului sunt instalate panouri solare: energia produsă este folosită pentru asigurarea casei cu apă caldă.

 

Vila solară în Franţa

Casa se află pe o fundaţie de beton şi este construită din panouri din lemn, izolate cu eco-vată şi carton fibrolemnos. Un strat de 24 cm de izolare a creat în zona rezidenţială un microclimat confortabil. În plus, este utilizat un sistem de ventilaţie mecanică regulată cu recuperarea căldurii.

 

Vila solară în Franţa

Pentru finisajul faţadei este folosit, de preferinţă, bambusul. Acest material natural, ecologic nu absoarbe apa, nu se decolorează la soare şi nu se încălzeşte. Pe faţada de sud maturi din bambus pot fi date la o parte, deschizând soarelui un acces la geamuri şi oferind casei posibilitatea de a se transforma.

În loc de garaj, pe o parte a casei este montat un şopron. Clima locală permite să se ţină maşina în aer liber, doar protejând-o de umiditate şi de soare.

 

Vila solară în Franţa

 

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.