Visați mai des, că e folositor

/ Vizionări: 2036

Мечтайте чаще

 

Dacă îl parafrazăm pe Hipocrate, putem spune că suntem ceea, la ce ne așteptăm. O serie de 5 experimente efectuate de către oamenii de știință de la Universitatea Colorado din Boulder, au demonstrat: în reflectările sale despre evenimentele care se pot întâmpla în viitor, oamenii au emoții aproape la fel de puternice ca și cum acestea s-ar întâmpla chiar acum.

Maşina electrică a viselor dvs.? Acum, acest lucru este real!
Maşina electrică a viselor dvs.? Acum, acest lucru este real!

Aceste emoții, apropo, sunt mult mai puternice decât senzațiile care apar la om față de amintirile despre evenimentele din trecut - chiar dacă sunt foarte fericite, sau, dimpotrivă, foarte triste. Visând la o vizită la prieteni, participare la o sărbătoare sau o excursie într-o țară care ne-am dorit mult s-o vizităm, discret ne programăm la o percepție pozitivă a vieții sale, și cât mai detaliate și precise sunt visele noastre, cu cât mai concludente sunt imaginile vizuale, cu atât mai amplă este senzația de fericire.

Chiar și mai mult simt bucuria vieții acei oameni, care își fac planuri împreună cu prietenii săi, în studiul realizat chiar a fost estimat echivalentul numerar aproximativ a acestor oportunități: pentru a obține același ”volum” de bucurie, pe care-l simțiți în procesul regulat al discuțiilor despre planurile de viitor cu prietenii săi, este necesar să câștigați anual o sumă suplimentară de 130 000 de dolari, cu așa bani puteți cumpăra chiar și un apartament.

 

Sursa: eco-mir.org