Vizionarea excesivă a televizorului e la fel de dăunătoare ca și fumatul

/ Vizionări: 2300

просмотр ТВ

Conform rezultatelor cercetărilor pasiunea exagerată pentru vizionarea TV constituie o problemă la fel de serioasă a sanătății publice ca și fumatul sau obezitatea.

Specialiștii de la Universitatea din Queensland, Australia au ajuns la concluzia că în medie fiecare oră petrecută în fața televizorului micșorează longivitatea telespectatorului cu aproximativ 22 minute. Potrivit calculelor specialiștilor după 25 ani 6 ore de vizionare zilnică a emisiunilor televizate pot să scurteze viața omului aproximativ cu cinci ani.

”Datele bazate pe sondajele a peste 11 mii de persoane din Australia, împreună cu tendințele demografice și indicii nivelului mortalității demonstrează că stilul de viață sedentar pe parcursul a unei perioade îndelungate mărește pericolul unei morți premature”.

Aceste studii, publicate în revista britanică de medicină sportivă, sunt comparabile cu datele privind factorii de risc cum ar fi fumatul. ”Alt studiu a demostrat că o țigară micșorează longivitatea  cu 11 minute, echivalentul a 30 minute în fața televizorului”. 

Источник