Volkswagen va lansa cel mai ieftin automobil electric din lume

/ Vizionări: 2822

Volkswagen выпустит самый дешевый в мире электромобиль

Producătorul german a anunțat despre elaborarea celui mai ieftin automobil electric din lume. Noua producție va trebui să concureze cu Chevrolet Bolt. Lansarea electromobilului ar putea avea loc în 2018.

Noul electromobil va fi dotat cu o nouă tehnologie de alimentare electrică, grație căreia va avea o rezervă de parcurs de 300 km.

Automobilul va fi construit în baza platformei MEB și va include un șir de tehnologii Golf de generație nouă.

Cum arată Soki, primul autovehicul electric produs în îndepartatul Chile, o dovadă că viitorul tehnologic este mai aproape pentru tot globul
Cum arată Soki, primul autovehicul electric produs în îndepartatul Chile, o dovadă că viitorul tehnologic este mai aproape pentru tot globul

Producătorii speră că noul automobil va îmbunătăți imaginea brandului după „scandalul diesel” și va atrage clienții în segmentele cu perspectivă.

Cel mai ieftin automobil Volkswagen va deveni unul din 20 de automobile „verzi” noi, pe care producătorul planifică să le lanseze pînă în 2020. Și toate acestea din cauza „scandalului diesel”, în care concernul este acuzat de falsificarea testului automobilelor cu motor diesel la emisiile de gaze în atmosferă.

La începutul anului, compania Volkswagen a prezentat deja conceptul microbuzului electric Budd cu baterii solare pe acoperiș. Producția în serie a acestui automobil va fi lansată în 2020. Bateria urmează să asigure un parcurs de 530 km, iar încărcarea acumulatorului la nivelul de 80% va fi posibilă în 30 de minute.

Sursa: rodovid.me