Vom combate avorturile cu ignoranţa

/ Vizionări: 3262

Vom combate avorturile cu ignoranţa 

 

O mamă cu mulți copii a încurajat 200 de femei să renunțe la avort (+Video)
O mamă cu mulți copii a încurajat 200 de femei să renunțe la avort (+Video)

Din păcate, dezbaterea problemelor de reproducere şi de fertilitate în sfera publică din Rusia, nu se bazează pe faptele ştiinţifice. Nu există studii reprezentative de mare amploare. Demografii, se plîng că în afara cifrelor, cîte persoane s-au născut, cîte au murit şi s-au căsătorit, alte informaţii lipsesc: de exemplu, datele privind relaţia între ratele de avort şi de naştere nu ajung pînă la personalităţile publice şi politicieni.

 

Desigur, este trist că în 1998 Duma de Stat, a anulat finanţarea programelor de planificare a familiei şi pînă în prezent nu există nici- o lege, privind protecţia sănătăţii de reproducere şi toţi cine-o vrea, vorbesc despre faptul că "Rusia este pe moarte", neştiind nimic despre cum demografia rusă se postează pe fundalul mondial (nu chiar aşa de dezastruos).

Cum să obţinem un sol fertil, rapid şi ieftin
Cum să obţinem un sol fertil, rapid şi ieftin

Cu toate acestea, astăzi deja, nu mai este la fel. Situaţia s-a schimbat în ultimii ani şi îndeosebi de puternic, anul trecut. Pe ordinea de zi demografică, au apărut ... avorturile. Faptul reese, că lupta cu avorturile a devenit foarte convenabilă.

În primul rînd, în ultimii 20 de ani, numărul lor în Rusia a scăzut în mod constant în fiecare an şi fără intervenţia guvernului.A scăzut mai mult de 3,5 ori. Cine ştie ce fel de cifre din Rusia se îmbunătăţesc astfel. Cum să nu vrem să uzurpăm laurii de cîştigător al unui astfel de flagel teribil? În al doilea rînd, avorturile ca atare, nu-i plac nimănui. Ar trebui să căutăm mult persoana, care s- ar gîndi că mulţimea avorturilor, este ceva bun.

Poziţia Ministerului Sănătăţii, trezeşte, de asemenea îngrijorare şi confuzie. Dacă vom compara documentele Ministerului Sănătăţii, dedicate mortalităţii materne şi avorturilor, atunci putem vedea că, în perioada 2008 - 2011 din domeniile de activitate menţionate al Ministerului Sănătăţii, au dispărut prevenirea sarcinilor nedorite, asigurarea accesului la contraceptive, răspîndirea metodelor moderne, mai sigure de avort. Toate acestea sunt înlocuite cu introducerea "consultărilor în perioada pînă la avort", dar de fapt, cum reiese din studierea documentelor relevante, este vorba de presiunea psihologică asupra femeilor, care au deja o sarcină nedorită. În aceste condiţii nu există aproape nici- o îndoială că măsura care pare inofensivă la prima vedere: introducerea "consimţământului informat", în practică va duce la un alt mod de presiune, intimidare şi dezinformare a femeilor gravide.

Ungaria are o nouă constituţie după anul nou
Ungaria are o nouă constituţie după anul nou

Cu toate acestea, lupta pe scară largă împotriva avorturilor, a început cu introducerea medicului psiholog în clinici, cu consultaţii pentru femei. Apariţia unui astfel de medic cu un "birou de sprijin moral" s-a transformat în impunerea femeii să-şi păstreze sarcina împotriva voinţei ei. Apoi şi unii deputaţi din Duma de Stat, s-au alăturat luptei împotriva avorturilor, propunînd de a interzice femeilor căsătorite să facă avort fără permisiunea soţului, să scoată avorturile din procedurile medicale gratuite, să introducă consultări obligatorii înainte de avort după modelul ortodox deja aprobat, precum şi o întîrziere forţată, de o săptămînă între adresarea pentru avort şi procedura însăşi ... Şi toate acestea de dragul scopului măreţ: de a reduce numărul de avorturi şi a creşte numărul de naşteri. Pentru aceasta, femeile pot să sufere,la fel cum au suferit timp de secole fără dreptul de vot, drept de proprietate, fără dreptul de a lucra fără permisiunea soţului ... Şi în unele locuri de pe glob, încă mai suferă. Oare şi cetăţencele ruse nu se pot sacrifica de dragul salvării patriei lor?

Însă tragedia constă în faptul, că chiar dacă cineva este dispus să justifice restrîngerea drepturilor legale ale omului de dragul bunului public, nici un fel de bun nu va fi. Faptele sunt simple şi nu lasă loc pentru alte interpretări. Restricţiile de avort nu duc la o scădere a numărului lor. Iar, scăderea numărului de avorturi nu duce la o creştere a naşterii. Toată campania privind restrîngerea avorturilor, din păcate, se bazează pe o ignoranţă obişnuită. Luptătorii împotriva avorturilor, nu cunosc aceste lucruri esenţiale.

De exemplu, interzicerea recentă a avorturilor în Polonia, nu a dus la creşterea ratei natalităţii, însă funcţionarii spun că "cel mai important lucru … este starea morală stabilă a societăţii". Într-adevăr, modificările adoptate, pot doar aduce un profund sentiment de satisfacţie morală autorilor lor.

El îngropa micuții din clinica de avorturi pentru ca mamele să-și dea seama ce fac. Apoi s-a întîmplat ceva neobișnuit ... (FOTO)
El îngropa micuții din clinica de avorturi pentru ca mamele să-și dea seama ce fac. Apoi s-a întîmplat ceva neobișnuit ... (FOTO)

Mult mai reuşită ar fi fost practica de a furniza categoriilor social-vulnerabile, contraceptive gratuite şi de a oferi informaţii cu privire la utilizarea lor. Această practică, există în multe ţări cu un nivelul scăzut de avorturi şi este considerată unul dintre factorii importanţi care au influenţat scăderea numărului lor. Distribuţia contraceptivelor gratuite şi informaţiilor despre acestea, poate fi numită cu adevărat profilaxia avorturilor.

Cel mai trist lucru este că lupta împotriva avortului într-adevăr este posibilă, numai că politicienii nu se grăbesc să se implice în lupta reală. O astfel de luptă conţine cu totul alte componente: asigurarea accesului la contracepţie gratuită, servicii gratuite de planificare a familiei, educaţie sexuală în şcoli, alegerea metodei de contracepţie în perioada de post-avort. Toate aceste măsuri acţionează şi reduc numărul de sarcini nedorite, spre deosebire de măsurile propuse de deputaţi şi de minister, care doar vor forţa femeile sa facă avorturi în perioadele tardive şi vor creşte numărul de avorturi ilegale şi a deceselor materne.

 

Autor: Igor Yanovici 

 

 

Sursa: chaskor.ru