Vrei să salvezi planeta — investește în ea

/ Vizionări: 2492

Хотите спасти планету - инвестируйте в нее

 

Lumea este plină de exemple cu investiții verzi de succes. Scoția a devenit una dintre cele mai bogate țări din lume datorită politicii statului în dezvoltarea surselor regenerabile de energie.

Unele dintre cele mai reușite start-upuri au obținut succes în domeniul tehnologiilor curate. Drept exemplu este serviciul britanic de căutare a tovarășilor de călătorie blabla car care a intrat în clasamentul mondial de eco companii prietenoase mediului Global Cleantech 100.

Companiile care folosesc tehnologii curate, rezolvă probleme de mediu, obțin și un profit considerabil.

Este un mod complet diferit de gândire pentru a rezolva problemele ecologice, care a apărut din nevoia de a canaliza mișcarea ecologică născută din generația hippie a anilor 1960 în anii 1980.

Ecologiștii au ridicat diferite probleme, însă propunerile lor nu au fost eficiente pentru afaceri mari. Acum soluționarea problemelor noastre de mediu este o afacere mare.

Хотите спасти планету - инвестируйте в нее

 

În 2010 piața globală de tehnologii curate s-a ridicat la aproximativ 1trilion de  dolari și, potrivit celor mai neașteptate previziuni, până în 2020 această cifră se va tripla la volumul de vânzări de 3 trilioane (!) în sectorul verde. Unii economiști pun sectorul tehnologiilor curate pe al treilea loc după volum la nivel internațional până în 2020, imediat după industria energetică și complexul militar.

Investitorii prevăd profituri uriașe din investiții în sectorul tehnologiilor curate, totodată ajutând planetei.

Trebuie doar să tastați în căutare "companie verde" și veți obține pagini întregi de rezultate care arată lista companiilor funcționând în această piață .

Хотите спасти планету - инвестируйте в нее

 

THiNKnrg este compania care activează în domeniul energiei curate - veniturile sale din 2011 s-au ridicat la aproximativ 500 000 de dolari, în 2012 – 2, 28 milioane de dolari ( aproape de 5 ori mai mult! ) și un profit net de 684 000 de dolari ( comparativ cu 200 000 de dolari în anul 2010) .

Fondatorul THiNKnrg a dezvoltat afacerea de sine stătător, cu banii pe care i-a câștigat în imobiliare, fără a atrage investiții din afară.

Chiar și oamenii de afaceri importanți cunosc secretul investițiilor de succes care se află în sectorul tehnologiilor curate.

 

Хотите спасти планету - инвестируйте в нее

 

Când ne gândim la companiile verzi, ne gândim în mod tradițional la corporații cu infrastructuri masive sau praguri costisitoare la intrare, de exemplu, la producători de panouri solare, instalatori de turbine eoliene sau companii implicate în reciclare. Dar acum companiile verzi pot fi doar dezvoltatorii de aplicații pentru smartphone-uri.

Un studiu realizat de cercetătorii canadieni de la Universitatea din Queens consideră că smartphone-uri sunt capabile să efectueze un audit energetic al casei.

Cu camera smartphone, GPS și senzori putem monitoriza consumul de energie în casă, asigurând totodată feedback pentru a alege modul de gestionare cel mai bun al consumului de energie, pentru a economisi banii.

Хотите спасти планету - инвестируйте в нее

 

Un investitor verde în colaborare cu dezvoltatorii competenți ar putea crea o astfel de aplicație, consideră cercetătorii. Cum vă place o astfel de idee?

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137