Werner Hofstetter – un vegetarian de 102 ani care a încetat să consume carne 80 de ani în urmă

/ Vizionări: 5002

Вернер Хофштеттер - 102 летний вегетарианец, прекративший есть мясо 80 лет тому назад

 

 

Werner Hofstetter este un elvețian care pe 5 februarie a sărbătorit cea de 102-a aniversare. Apropo, el a lucrat până la 99 ani până când nu a nimerit la azilul de bătrâni. Acolo a cultivat şi o grădină…

 

Jackie Chan: un pic pentru sine, iar restul — pentru oameni!
Jackie Chan: un pic pentru sine, iar restul — pentru oameni!

- Dl. Hofstetter, cum a început totul ?

WH : Tatăl meu de meserie tâmplar de mobilă şi la începutul celui de al doilea război mondial deja, avea 5 copii. Pentru a reuşi să ne hrănească în acele vremuri nesigure, părinții mei au căutat o gospodărie ţărănească. Ne-am mutat într-un sat de lângă Zurich, unde părinţii au început să crească vite. Până la acel moment, am mâncat carne foarte rar. Și , fiind copil, eram foarte indignat, dar am fost nevoit să mă resemnez cu gustul neplăcut. Niciodată nu mi-a plăcut laptele. Când îmi ofereau lapte proaspăt muls, nici nu încercam să-l beau. După un timp oricare, mama mea a început să aibă probleme cu sănătatea, a încercat să caute cauza și în curând a devenit vegetariană. Eram mic pe atunci când m-am alăturat ei cu entuziasm , am perceput cuvintele din Biblie "Să nu ucizi!". Poate că eram tânăr, dar pentru mine totul era clar.

- Care este cel mai important lucru pe care l-aţi învățat în viață ?

WH : Trebuie să ţinem cont de natură şi să ne adaptăm la ea.

- Ce în afară de veganism ați făcut pentru sănătatea dvs.?

WH: Eu niciodată nu am consumat cafea și alcool.

- Care este atitudinea dvs. faţă de animale ?

WH : Eu niciodată nu mă ocupam de bună voie de animalele domestice. Conform opiniei mele, în lumea modernă oamenii fac prea mult pentru ei. Însă trebuie să le lăsăm să plece și să trăiască în libertate ... Îmi place natura și fauna sălbatică, sunetele de primăvară , ciripitul păsărilor.

În ce credeţi?

WH: În legea carmei. Dumnezeu este în noi și noi suntem în El, și Dumnezeu este un spirit, la fel ca şi tot ceea ce ne înconjoară.

 

 

 

Sursa: vk.com