În China, din cauza poluării, aerul curat se vinde

/ Vizionări: 6390

В Китае из-за смога покупают воздух

Smogul din China începe să afecteze tot mai mult viața cetățenilor acestei țări. De exemplu, în ultimul timp, mulți au devenit „dependenți” de aerul curat, livrat din Canada. Potrivit publicației „The People's Daily Online”, cererea la aerul montan îmbuteliat a crescut foarte mult, iar comercializarea buteliilor goale a înregistrat un adevărat boom.

Aerul din Delhi, de două ori mai poluat decât cel din Beijing, pentru care s-a declarat cod roșu
Aerul din Delhi, de două ori mai poluat decât cel din Beijing, pentru care s-a declarat cod roșu

Doi antreprenori din provincia Albert din Canada au relatat că vînd aerul sub marca „Vitality Air” de peste un an, însă în ultimele două săptămîni, volumul vînzărilor în China s-a majorat brusc.

Pe site-ul Vitalityair.com este prezentată producția ce poate fi comandată pe Internet. Sticlele speciale conțin aer comprimat din munții canadieni, sau, cel puțin așa se arată în descriere. Prețul variază de la 15 pînă la 46 de dolari pentru o sticlă, în funcție de calitatea și cantitatea aerului. Menționăm, că pentru cel mai mare recipient cu aer, chinezii achită circa 400 de yuani, ceea ce e de 200 de ori mai scump decît o sticlă de apă minerală.

Poluarea aerului se resimte în multe orașe din China. Potrivit datelor centrului de monitorizare ecologică din China, conținutul de substanțe periculoase pentru sănătate PM 2,5 constituie 500 de micrograme la un metru cub și depășește norma OMS de 20 de ori.

 

Sursa: ruslekar.info