În Moldova a fost deschis Clubul Izborsk

/ Vizionări: 4472

В Молдавии открылся Изборский клуб

Sîmbătă, la Chișinău, a avut loc o conferință internațională, în cadrul căreia a fost lansat cunoscutul Club de la Izborsk, Rusia, ce reunește al literatori, filozofi, persoane publice, politicieni și politolog. Conferința a demonstrat existența unor aspecte comune ale trecutului țărilor noastre Moldova și Rusia, precum și a reflectat posibilitățile unei colaborări eficiente pe exemplul autonomiei găgăuze. La întrevedere au fost prezentate multe discursuri ale participanților, printre care Alexandr Prohanov- președintele Clubului Izborsk, scriitor, publicist, activist, fondatorul și liderul partidului rus „Velikoe Otecestvo”, Mihai Deleaghin – membru permanent al Academiei de științe naturale, directorul Institutului pentru problemele globalizării, alți membri ai Clubului, precum și Igor Dodon –liderul PSRM, deputatul parlamentului RM, liderul organizației obștești „Iubesc Moldova”; Zinaida Greceanîi – președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Irina Vlah – bașcanul Autonomiei Găgăuze, Bogdan Țîrdea, deputatul Parlamentului RM, politolog. Toți acești participanți și-au exprimat încrederea în viitorul statului independent Moldova, care, în opinia lor, poate fi legat strîns de direcția estică de cooperare, și anume cu Uniunea Economică Eurasiatică.

Moldova intenţionează până în 2020 să primească 20% de energie din surse regenerabile
Moldova intenţionează până în 2020 să primească 20% de energie din surse regenerabile

Clubul Izborsk în Moldova s-a poziționat drept un club intelectual de elită. Este o asociație a celor mai strălucite minți din statul nostru, în scopul creării planurilor de dezvoltare economică a Moldovei, din contul capitalului rusesc, care este dispus să-și îndeplinească această misiune onest, cu toate obligațiile ulterioare față de poporul moldovenesc. A fost plăcut că s-a atras o atenție deosebită față de necesitățile poporului Moldovei. Poporul Moldovei este privit de membrii Clubului Izborsk drept un gospodar, ce stăpînește un sol fertil, cu condiții climaterice ca în paradis și un mediu foarte bogat și curat. La polul opus au fost prezentați partenerii europeni, care în proiectele lor de succes, care la fel au o poziție responsabilă față de ecologie, sunt orientate mai mult spre elita societății noastre. Majoritatea creditelor oferite de europeni au fost folosite pentru dezvoltarea și îmbogățirea celor pe care se bazează funcționarii de la Bruxelles, adică pe funcționarii noștri, aflați la cîrma statului și pătura oligarhică a populației.

Scopurile pe termen scurt ale Clubului Izborsk au fost menționate de Alexandr Prohanov ca fiind prevenirea divizării teritoriale și spirituale a societății moldovenești și transformarea într-un stat amical și atractiv pentru toți partenerii.

Comuniunea istorică dintre Rusia și Moldova este principalul poligon pentru cele mai promițătoare inițiative în această direcție.

Dezvoltările actuale şi noile tehnologii în domeniul energiei, care sunt disponibile acum şi în Moldova.
Dezvoltările actuale şi noile tehnologii în domeniul energiei, care sunt disponibile acum şi în Moldova.

Programul conferinței a fost foarte încărcat și plin de critică față de regimul occidental pro-american, care a devenit „locomotiva” dezvoltării mondiale, exprimate în investiții și tehnologii. Pe exemplele României și Bulgariei, membrii clubului au arătat că nu întotdeauna această imagini tehnologică declarativă aduce un progres în statutul real al economiilor statelor Uniunii Europene. Astfel, în Grecia, toți indicatorii economici au căzut, față de trecutul independent. Iar în Moldova, criza economică și ideologică poate fi depășită doar cu ajutorul „estului”, ca un nou centru și sursă pentru saltul modernizat în viitorul „luminos”. Prohanov a demascat „himerele libertății”, prin care ne-au atras ideologii occidentali. Una dintre aceste substituiri, anunțate la conferință, este libertatea piețelor europene, care și fără produsele noastre abundă în mărfuri. Iar a doua „himeră a libertății” e cea a călătoriilor în „iad”, unde din Moldova poate fi valorificată doar forța e muncă ieftină.

Clubul Izborsk din Moldova intenționează să realizeze și revenirea la spațiul umanitar și cultural comun, bazat pe valori și eroi istorici comuni, pe frumusețea și identitatea popoarelor și tradițiilor.

Succesiunea generațiilor este singurul factor dar nu cel determinant al acestui optimism. Sondajele sociologice, mijloacele și metodele propagandei, în general, poartă un caracter temporar și instabil printre metodele de influență asupra conștiințe poporului.

Moldova va primi de la România un grant în mărime de 15 mln de euro pentru combaterea schimbărilor climatice
Moldova va primi de la România un grant în mărime de 15 mln de euro pentru combaterea schimbărilor climatice

Miza Clubului Izborsk din Moldova este patriotismul și conștientizarea și recunoașterea drept creator al istoriei propriului stat, aici și acum. Această alegere ține de fiecare dintre noi. Noi nu suntem nici singuri, nici izolați. Noi suntem cei, care pur și simplu suntem obligați nu doar să avem relații prietenești, dar și să creăm viitorul nostru, prin propriile viziuni, metode și modele de dezvoltare.

Notă:

Clubul de experți Izborsk a fost fondat în 2012 în orașul Izborsk, regiunea Pskov a Federației Ruse. Inițiatorii și fondatorii clubului a devenit un grup de filozofi, politologi, economiști și jurnaliști de orientare patriotică. Președintele clubului a fost ales scriitorul A. Prohanov, iar secretari executivi – V. Averianov și A. Nagornîi. Printre membrii lui se află și partea ultraconservatoare a adepților președintelui FR Vladimir Putin.

Denumirea vine de la localitatea Izborsk, situată la frontiera cu Estonia, unde a avut prima ședință a clubului. La începutul anului 2013, Clubul Izborsk editează propria revistă, cu un tiraj de 1200 de exemplare.

În 2015, organizația a obținut un grant prezidențial pentru organizațiile necomerciale în mărime de 10 milioane de ruble. În descrierea proiectului este menționat că organizația va încerca să explice „ce înseamnă Lumea Rusă”.

Participanții la conferința de constituie a Clubului Izborsk de la Chișinău:

Igor Dodon, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președintele PSRM, liderul asociației „Iubesc Moldova”.

Alexandr PROHANOV, președintele clubului Izborsk, scriitor, publicist, activist, redactor-șef al publicației „Zavtra”,

Zinaida GRECEANÎI, ex-premierul Republicii Moldova, președintele fracțiunii PSRM în parlamentul RM.

Irina VLAH, bașcanul Autonomiei Găgăuze, membrul Guvernului Republicii Moldova.

Peisaje fantastice din Moldova (Foto)
Peisaje fantastice din Moldova (Foto)

Nikolai STARIKOV, membru permanent al Clubului Izborsk, istoric, scriitor, activist social-politic, fondatorul și liderul organizației obștești „Profsoiuz grajdan Rossii” și al partidului „Velikoe Otecestvo”, unul dintre liderii mișcării „Antimaidan”, directorul comercial al companiei „Pervîi Kanal- Sankt- Petersburg”.

Bogdan ȚÎRDEA, deputat în Parlamentul RM, politolog, președintele Comitetului Organizatoric pentru crearea reprezentanței Clubului Izborsk în Moldova.

Mihail DELEAGHIN, membru permanent al Clubului Izborsk, doctor în științe economice, membru al Academiei de științe naturale din Rusia, directorul Institutului pentru problemele globalizării.

Episcopul de Bălți și Fălești MARKELL, membrul reprezentanței Consiliului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Vitalii AVERIANOV, secretarul executiv al Clubului Izborsk, directorul Institutului conservatismului dinamic, doctor în științe filozofice.

Sergiu NAZARIA, doctor în științe istorice, cavalerul Ordinului Prieteniei al FR.

Oleg ROZANOV, secretar al Clubului Izborsk responsabil pentru activitatea regională și internațională, secretarul general al Uniunii Slave, publicist.

Prot. Mitro. Nicolae FLORINSCHI, președintele Soborului comunității ruse din Moldova, parohul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău.

Gheorghi FILIMONOV, expert al Clubului Izborsk, doctor în științe politice, profesor, șef adjunct al catedrei teorie și istorie a relațiilor internaționale a Universității prieteniei popoarelor din Rusia, autorul articolelor și monografiilor privind problemele politicii externe a SUA.

Piotr ȘORNIKOV, candidat în științe istorice, docentul catedrei istorie a Universității de stat din Transnistria, cavalerul Ordinului Prieteniei din Rusia.

Ecaterina Glușnik, secretarul de presă al Clubului Izborsk, scriitor, publicist.

Anatol PLUGARU, colonel în rezervă, ex-ministrul securității naționale al Republicii Moldova.

Anatoli DIRUN, ex-deputatul sovietului suprem al RMN, directorul școlii de studii politice de la Tiraspol, președintele mișcării „Narodnoe Edinstvo”.

Iurie ROȘCA; activist, președintele Universității Populare din Moldova.

Boris ȘAPOVALOV, candidat în științe filozofice, politolog, publicist.

Vladimir BUKARSKI, secretarul executiv al comitetului organizatoric privind crearea reprezentanței moldovenești a Clubului Izborsk.

Benedict CIUBOTARU, conflictolog, publicist.

Toate aceste persoane și-au asumat responsabilitatea pentru apelurile declarate la conferință, ideile și mesajele către poporul moldovenesc. Prin urmare, cu orice propuneri pe temele enunțate puteți să vă adresați la ei în cadrul Clubului Izborsk.

Anna Cunț

 

 

 

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

В Молдавии открылся Изборский клуб

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137