În peste 300 de oraşe ale Spaniei au fost interzise prezentaţiile cu animale

/ Vizionări: 7058

Около 300 городов Испании запретили цирки с животными

Campania privind interzicerea utilizării animalelor în reprezentaţiile de circ a luat amploare în Spania. În prezent, peste 300 de oraşe au interzis circul cu animale.

Catalonia a devenit lider în lupta împotriva exploatării animalelor în acest domeniu de distracţii. Barcelona, Girona, Lleida şi Tarragona se află printre oraşele din Catalonia, care au interzis această practică.

Printre alte localităţi spaniole care au introdus această interdicţie se află Alicante, Palma-de-Mallorca, Cordoba, Malaga şi altele.

Mogan, renumita staţiune de pe litoralul de sud din Gran Canaria, a devenit cel de-al 275-lea oraş, în care autorităţile au decis să renunţe la această distracţie barbară.

Feriţi-vă de automobil. Punte pentru animale
Feriţi-vă de automobil. Punte pentru animale

În afara luptei pentru abolirea sclaviei animalelor, activiştii protestează şi faţă de distracţiile cu tauri. Mişcarea împotriva corridei ia amploare în ultimii ani în Spania.

Din 2012, în Catalonia a intrat în vigoare interdicţia la luptele cu taurii, adoptată în vara anului 2011 de parlamentul local. Este a doua regiune din Spania, unde corrida a fost interzisă. Pentru prima dată, această distracţie periculoasă a fost interzisă pe insulele Canare, în 1991.

În vara anului 2015, corrida a fost interzisă pe insula Mallorca, una dintre insulele Baleare. Totodată, vara trecută, luptele cu tauri au fost eliminate concomitent în cîteva oraşe spaniole –La Coruna, Gandia, Mancore, Valais, Pinto, Azir.

 

Sursa: veganstvo.info