În Rusia este elaborată o lege împotriva tăierii pădurilor

/ Vizionări: 1968

Готовится закон против вырубки пригородных лесов

Proiectul de lege privind „scutul verde”, îndreptat spre protejarea pădurilor din jurul orașelor mari, a fost expediat spre examinare în Duma de Stat. Acest proiect a fost elaborat la inițiativa comitetului Dumei de Stat privind organizarea federativă și problemele administrării locale. Anterior, se comunicat că acest document ar putea intra în vigoare pe 1 septembrie 2016.

Despre păduri și oameni (Video)

Acest proiect de lege a apărut în urma numeroaselor adresări din regiuni privind tăierile masive de fîșii forestiere în jurul orașelor pentru construcții. Unul dintre autorii documentului deputatul Dumei de Stat, coordonatorul Centrului Monitorizării obștești pe problemele ecologice și protecție a pădurii Vladimir Gutenev a declarat pentru canalul Rossia 24 că cele mai mari îngrijorări trezesc pădurile din regiunea Moscovei. Potrivit lui, acolo anual se defrișează 11 mii ha, dar se restabilesc cel mult 6-7 mii ha, adică este o dinamică negativă.

Legea va oferi cadrul legal pentru stabilirea unui statut special fășiilor forestiere din jurul orașelor. În pădurile cu acest statut va fi interzisă tăierea masivă, este prevăzută compensarea pădurilor prin includerea teritoriilor adiacente. Statutul special poate al scutului verde poate fi inițiat de către cetățenii FR, organizații obștești, ONG și funcționari. Guvernatorii vor fi obligați să prezinte rapoarte privind funcționarea centurilor verzi din regiunile lor.

Amintim că anul 2017 este anunțat în Rusia drept Anul ecologiei.

 

Sursa: serp.mk.ru