În Rusia va fi restabilită populația de cai Prjevalski

/ Vizionări: 3992

În rezervația „Orenburg” a fost inaugurat Centrul de reproducție a cailor Prjevalski. Activitatea Centrului va permite crearea peste 20-30 de ani a unei herghelii de caii sălbatici Prjevalski de 150-200 de capete...

În rezervația „Orenburg” a fost inaugurat Centrul de reproducție a cailor Prjevalski.

Activitatea Centrului va permite crearea peste 20-30 de ani a unei herghelii de caii sălbatici Prjevalski de 150-200 de capete.

Aceşti cai nu s-au văzut 6 ani! (+Video)
Aceşti cai nu s-au văzut 6 ani! (+Video)

Amintim că în cadrul restabilirii populației de cai Prjevalski, pe teritoriul FR, pe 18 octombrie 2015, din Franța, de la stațiunea biologică Tour de Vale, au fost aduși în Rusia 6 cai.pe parcursul cîtorva generații, aceștia au trăit în condiții de pășunat natural. Transmiterea animalelor a avut loc în cadrul Programului de restabilire a cailor Prjevalski în regiunea Orenburg, realizat de Ministerul Mediului al Rusiei în cooperare cu Academia de Științe a Rusiei și su sprijinul Proiectului PNUD. În rezervația din Orenburg, animalele au petrecut prima iarnă cu multă zăpadă și s-au acomodat cu succes.

În octombrie 2016 vor mai fi aduse din Europa încă 15 cai Prjevalski. Carantina animalelor va avea loc în Ungaria.

Scopul principal al programului de restabilire a speciei dispărute este crearea condițiile de înmulțire a populației de animale incluse în cartea raselor. Realizarea programului de reproducție a cailor Prjevalski a început în 2015, după aderarea la rezervația din Orenburg a sectorului din Ural. Într-o perioadă record a fost construită toată infrastructura necesară.

Faceți cunoștință cu cel mai rar și mai frumos cal din lume!
Faceți cunoștință cu cel mai rar și mai frumos cal din lume!

În ajunul deschiderii centrului pe 27-29 mai 2016, Guvernul regiunii Orenburg a desfășurat o ședință plenară cu tema „Rolul Programului de creare a populației cailor Prjevalski în rezersvația Orenburg în păstrarea raselor rare de animale”.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului mediului din regiunea Orenburg, administrației raioanelor, angajații rezervației din Orenburg, participanții proiectului PNUD. Participanții de onoare au fost de asemenea vicepreședintele și directorul Asociației cailor Prjevalski din Franța, precum și reprezentanții unui parc național din Mongolia.

În cadrul ședinței, angajații rezervației de la Orenburg și ai parcului național din Mongolia au semnat un acord privind cooperarea tehnico-științifică în domeniuil repreoducerii cailor Prjevalski.

 

Sursa: green-city.su