Încă o şcoală din SUA a trecut la meniul vegetarian

/ Vizionări: 1696

Şcoala generală din New York „Peck Slip School” a trecut la meniul vegetarian.

Şcoala generală din New York „Peck Slip School” a trecut la meniul vegetarian.

Astfel, în prezent, la New York sînt două şcoli, în case elevilor li se propune doar bucate vegetariene. Prima şcoală de acest tip în ianuarie 2013 a fost şcoala S244 din Quincey

În SUA a fost anunţată alocarea terenurilor de pământ fără plată
În SUA a fost anunţată alocarea terenurilor de pământ fără plată

„Am decis să introducem meniul vegetarian din cauza impactului pozitiv asupra sănătăţii, a cantităţii mari de leguminoase, legume şi cereale integrale, din cauza îngrijorării noastre în legătură cu impactul asupra mediului ambiant a producţiei cărnii”, a declarat directorul şcolii Maggy Siena.

Precum s-a dovedit, bucatele vegetariene sînt destul de gustoase. Noi vedem că tot mai mulţi copii încearcă şi preferă mazărea, orezul brun şi pastele din cereale integrale. Iar salata din varză a devenit un hit”.

Trecerea la meniul vegetarian a fost posibilă cu ajutorul organizaţiei non-comerciale „Asociaţia pentru promovarea alimentaţiei sănătoase în şcoli”, care promovează ideile vegetarianismului şi ajută la elaborarea meniului în baza alimentaţiei sănătoase în şcolile din New York.

„Tot mai multe şcoli apelează la noi după ajutor în elaborarea meniurilor vegetariene. Ei vor ca elevii să consume mai multe alimente vegetale, deoarece înţeleg că această alimentaţie determină o masă corporală mai mică, ameliorarea sănătăţii, reducerea numărului concediilor de boală, sporirea concentraţiei atenţiei”, spune Amy Hamlin, directorul executiv al organizaţiei necomerciale.

Rezultatele introducerii meniului vegetarian în şcoala PS244 în 2013 au depăşit aşteptările.

Astfel, rapoartele recente au arătat că prezenţa la ore, nivelul de energie şi rezultatele testelor s-au îmbunătăţit din momentul schimbării alimentaţiei.