Yoga ca terapie

/ Vizionări: 13106

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Vindecă, care poate fi vindecată, şi îi ajută să supravieţuiască, care nu poate fi vindecat

Yoga ca terapie Efectele terapeutice de yoga s-au dovedit o mulţime de cercetare. Cu toate acestea, profesorul de yoga este de obicei cel mai adesea nu este pregătită pentru a face faţă grav bolnavi. Acest lucru necesită educaţie specială şi clasă specială în care elevii vin din sănătate precară. Am vizitat recent la Institutul de Yoga numele Ramamani Iyengar din Pune (India) - un centru de formare pentru profesori de yoga, precum şi yogoterapevtov. În plus, institutul - un loc de pelerinaj pentru persoanele cu o varietate de boli şi probleme, în cazul în care vor găsi un leac, sau cel puţin pace a mintii.

B.K.S. Iyengar, preşedinte şi fondator al institutului, a sarbatorit recent 90 de ani, dar continuă să practice yoga pentru 2-3 ore în fiecare zi. Lui profesor Krishnamacharya a trăit 103 ani, şi a văzut, studentul are o sansa de a depasi profesorul său. În general, longevitatea pentru yoga - ceva natural, pentru că toată viaţa sa angajat în propriul trup, avea grijă de el ca o floare frumoasă. Iyengar a scris, că organismul - un templu pentru suflet şi trebuie să fie demn de o navă de această particulă a divinului. Cu toate acestea, organismul de profesorul însuşi a fost un copil este slab, şi, prin urmare, nu numai interesat de putere de yoga pentru oameni sănătoşi: el a întrebat adesea cum să facă oamenii bolnavi ar putea de asemenea să profite de acest dar nepreţuit de sănătate care face yoga. El a descoperit un tratat vechi, care a comentat cu privire la adaptări speciale care pot fi utilizate pentru a da organismului un sprijin suplimentar, dacă este slabă. Iyengar creativ dezvoltat ideea unui text vechi, şi de a crea dispozitive pentru toate ocaziile: chiar şi astăzi, oameni care nu pot sta în picioare sau pentru a controla corpul său (cu paralizie cerebrala, de exemplu) pot efectua aproape toate Asana.

În clasă terapeutică al Institutului pot fi găsite la pacienţii cu tumori, HIV şi criminal a altor boli. Unele timp, aici a adus băiatul imbecil, cine fiecare acum şi apoi a fost acceptată pentru a cânta sau plâng. Supraveghează clasa Geeta Iyengar, fiica unui profesor, dar el însuşi, uneori, pare aici pentru a privi după cazurile deosebit de dificil. Când Iyengar însuşi luate pentru pacient, este întotdeauna un test de rezistenţă. Cu claritate şi cruzimea de chirurg a fost de conducere şi de cotitură în care persoana încearcă să ajungă la partea afectată. El a aduce oameni la limita ... si printuri pentru el. Pacienţii murmur în timpul clasei şi, după ce sa rugat pentru sănătatea Guruji (în calitate de studenţi în România cu respect numit un profesor).

Psihologii ştiu că oamenii nu pot face ceea ce el nu se poate imagina. persoană obişnuită este greu de imaginat un şold comune. În cazul în comun este rigid, executarea asanas sunt dificile, oamenii nu înţeleg ce a fost dorit de el, şi suspectează că profesorul cere imposibilul. Adesea, în timpul clasei pot auzi acest dialog: "Direct femur capul în pelvis" - "Nu pot, nu există muschii Treptat!" Studentul cunostinta cu corpul ei şi începe să efectueze mişcări complexe şi mai subtile. Dar se întâmplă că în unele părţi ale corpului este o problemă gravă, dar conştiinţa noastră ridică bariera şi nu ne simtim zona cu probleme. Prin urmare, cele mai periculoase, boli cronice, exista mult timp fără durere şi simptome vizibile - mintea noastră suprima semnalele de rău în propria lor salvează stăpânul său de suferinţă şi creează o petelor albe "pe harta corpului. Apoi, doriţi ajutor din afara - astfel de locuri poate fi "inclus" cu ajutorul unui specialist - yogoterapevta, osteopatul sau masaj terapeut. "Sleeping" zone ale corpului se poate intinde sau răsuciţi, întorcându-le sensibilitate, greu sau dureroase, dimpotrivă, stratificareacuiva, da-le o şansă să se relaxeze. De obicei, pe clase terapeutice care urmează să fie ataşat la fiecare asistent pacient, care monitorizează aplicarea corectă a asanas şi ajută să facă faţă cu materiale.

Elevii sunt slabe, predispuse la boli sau vechi de multe ori nu se pot angaja în fluxul general. Treptat, cu ajutorul profesorilor care comandantul abordarea terapeutică a practica yoga si ridica cheile de la toate rănile. Pentru astfel de oameni par ridicol sfaturi medicale în caz de probleme cu gatul nu sta pe cap, pentru că ei ştiu că executarea corectă a reprezenta, dimpotrivă, gât şi ameliorează învaţă mâinile funcţiona corect. (Atentie! Nu încercaţi să faceţi acest lucru la domiciliu aceasta mana de lucru trebuie să înveţe în sala de clasă condusă de un profesor experimentat!) În plus, există un stand opţiune terapeutică pe capul lui atunci când umerii sunt aranjate pe două scaune, şi se legăna cu capul in jos, datorită care relaxează gâtul, întinse şi aliniate.

Problemele structurale ale corpului sunt rezolvate mai întâi. Aceasta este tot ce este asociat cu activitatea la nivelul membrelor, oasele, muschii si chiar a coloanei vertebrale. Este mult mai dificil la normalizarea funcţiei organelor interne, cu toate că şi aici există o gradare: mai uşor să colaboreze cu organele de digestie, respiraţie, dar creierul, glandele endocrine - acrobaţie. În timp ce succesele sunt - de exemplu, recent, în Centrul nostru de yoga Iyengar Moscova a avut mai multe cazuri de corecţie cu succes a glandei tiroide - aspectul său (dispariţia noduli) şi locul de muncă (productia de hormoni esenţiale în cantitatea dreapta). Dar pentru a face faţă cu boala mortala ar putea face doar o mare de experţi şi profesori cu experienţă, care au fost întărite în institut în Pune. De exemplu, uneori la Moscova solicită, în cadrul seminarului american yoghin Lois Steinberg - la domiciliu, ea a deschis, de asemenea, Institutul de Yoga şi o mulţime de lucrări cu pacienţii cu cancer. Există specialişti în scleroză multiplă, sindromul Down.

În acelaşi timp spunând că de yoga ar putea vindeca toate, ar fi o exagerare, ar putea da ajutor în orice situaţie. Lois Steinberg pe unul din seminariile lui mi-a spus că, odată ce ea a avut un student cu cancer. Când a venit la Lois, sănătatea ei a fost grav subminată de boala si radiatii dure şi de a face asanas a fost practic imposibil. Apoi, Lois sa implicat cu respiratia ei, iar aceste studii au continuat aproape până la sfârşitul foarte - un elev cu pranayama putea ridica depresie şi accepte soarta lor şi simţi pacea care este în fiecare dintre noi, la fel de dificil ca am putea fi. Când B.K.S. Iyengar întrebat, nu yoga pentru cancer, el a spus că de yoga ajută în două moduri: ceea ce poate fi vindecat, vindecat, ceea ce nu poate fi vindecat, acesta devine tolerabil.

Când fondatorul Suprematism Kazimir Malevici a fost a spus că a avut cancer, a fost tratat, şi a început să proiecteze propriul sicriu cu diferite forme geometrice. El a iubit viaţa, dar situaţia din ţară a fost asupriţi, place ideea că el însuşi este parte implicată în formarea acestui sistem, pedepsindu-crezut gratuit. Când a murit, discipolii săi au conceput şi realizat astfel încât l-au îngropat, aşa cum am maestru. Oamenii de mare curaj să înţeleagă că moartea - nu cel mai rău lucru în viaţă. Care trăiesc în teamă - mult mai rău. Şi arta, şi yoga ajută la menţinerea unui sentiment de viaţă ca o călătorie fascinantă mistică a sufletului nemuritor. Şi, uneori, asta e ceea ce starea de spirit începe procesul de vindecare!

chaskor.ru