Zimbrii şi lupii din Ucraina se salvează de ger în oraşe

/ Vizionări: 3896
Tag-uri: , ,

Zimbrii şi lupii din Ucraina se salvează de ger în oraşe 

 

Acest video răvăşeşte aproape toți locuitorii pământului (Video)
Acest video răvăşeşte aproape toți locuitorii pământului (Video)

Raţele, lupii, elanii şi rîşii au luat cu asalt Kievul şi alte oraşe din Ucraina. Iarna cumplită, cu temperaturi care noaptea ating minus 30 de grade, au impus animalele sălbatice să caute ajutor la oameni. De regulă, în oraşe temperatura este cu cîteva grade mai înaltă. De asemenea, aici vieţuitoarele pădurii au mai multe şanse să găsească apă şi hrană. Ecologii recomandă profesorilor, în pofida gerului, să se folosească de această situaţie unică şi să organizeze ore deschise de biologie în locurile unde se adună specii rare de păsări. De asemenea, oamenii sînt informaţi că animalele sînt inofensive.

„În unele oraşe mici şi sate au fost semnalaţi chiar şi zimbri. Aceste animale acum nu au niciun fel de hrană, de aceea merg la oameni ca simple vaci şi cer de mîncare”, a menţionat ecologistul Vladimir Boreiko.

„Din cauza gerului puternic, în Ucraina, practic, nu au rămas bazine acvatice neîngheţate unde păsările ar putea ierna. Ecologii îndeamnă populaţia să nu rămînă indiferentă şi să hrănească animalele pentru a le ajuta să supravieţuiască acestei ierni extrem de geroase. Evghenia Rudenko, „Euronews”. Kiev”.

 

 

Sursa: noi.md