Ziua de naştere astăzi Nikolai Nikolaevici Drozdov.

/ Vizionări: 5094

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Drozdov Nicolae Născuţi în 1937. Mama lui - un medic, tatăl său - un biochimist şi profesor, angajat în paleontologie, zoologie, botanică. În 1955, Nikolai Drozdov mers la USM, dar după al doilea curs a venit la Departamentul de Geografie. După absolvire, a lucrat la Departamentul de Biogeografie, Facultatea de Geografie, Universitatea de Stat din Moscova cercetător, cercetător principal, lector.

Din 1968 el a lucrat la Televiziunea Centrală în anul 1977 - lider pe săptămână ştiinţei şi un program de educaţie "In lumea animalelor" de pe primul canal.

Nikolai Drozdov - "long-playing" plumb din istoria televiziunii naţionale: transfer de "In lumea animalelor", el este aproape treizeci de ani la rând. El a fost consultant de plumb şi-o parte documentar şase "Împărăţia ursul rus" de producţie de televiziune "BBC". În noiembrie 1997, a devenit unul dintre fondatorii revistei "In lumea animalelor."

În 1995, programul "În lumea animalelor" Taffy a fost atribuit ca cel mai bun program de învăţământ.

În 1996, Nikolai Drozdov a fost ales academician al Academiei ruse de televiziune. Castigator al Premiul anual "Kalinga" Premium "Panda de aur" pentru cele mai bune filme despre natura nominalizarea "pentru merite deosebite. Autor a peste două sute douăzeci de cărţi şi articole despre natura si viata salbatica. Asociaţia Femeilor de mediu "Juno, Rose ia acordat titlul onorific de" Cavaler al planetei "(1997) - înainte de o astfel de onoare acordat Thor Heyerdahl, Jacques Yves Cousteau. Castigator al premiului-ruse Toate "Russian National Olympus" (2003),. Drozdov Nikolai - Doctor în ştiinţe biologice, profesor de la Universitatea de Stat din Moscova, Academia de Ştiinţe Naturale.

http://www.ecoportal.ru