Ziua Mondiala a Mediului, în 2009, va sărbători în Mexic

/ Vizionări: 4356

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

RIA Novosti


Mexic De capital de sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului, care este în mod tradiţional a avut loc pe 5 iunie, în 2009, va fi Mexic, serviciul de presă al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Ziua Mondiala a Mediului, cu sediul în 1972, Conferinţa ONU privind mediul de la Stockholm, în timp ce acelaşi a fost stabilit UNEP. În fiecare an, Ziua Mondiala a Mediului, sărbătorită în diferite oraşe. Scopul acestui program este de a reaminti oamenilor despre problemele de mediu, să le încurajeze să acţiune privind durabilă şi proporţionale cu dezvoltarea economică, şi să-şi exprime nevoia de cooperare din toate neamurile pentru un viitor sigur şi prosper mai mult. Această zi are loc în mod tradiţional demonstraţii, parade bicicleta, concerte, concursuri, afişe şi eseuri în şcoli cu privire la mediu, planta copaci.

Ca tema mediului Ziua UNEP a ales sloganul "Vrei lumea mea - se unesc pentru a combate schimbările climatice" ("Planeta ta are nevoie de tine-se unesc pentru a lupta împotriva schimbării climatice"). În 2008, gazdă a fost Noua Zeelandă.

Reţineţi că Mexico City selectat ca oraş gazdă pentru Ziua Mondială a Mediului, în 2009, făcute la o conferinţă de presă în Mexico City, Mexic Presedintele Felipe Calderon, şi directorul executiv al UNEP Achim Steiner.

"Decizia ONU reflectă practice şi politice rol tot mai mare de Mexic în lupta împotriva schimbărilor climatice" - a spus într-o declaraţie.

Mexic, în special, este unul dintre principalii parteneri ai campaniei de Mediu al Programului Naţiunilor Unite miliarde Tree. În prezent, UNEP a lansat un ambiţios fază mai a campaniei - "7 miliarde de copaci." Proiectul îşi propune să încurajeze toată lumea de pe planeta pentru a planta mai mult de un copac la Conferinţa ONU de la Copenhaga în decembrie 2009, care ar simboliza aşteptările oamenilor din lumea politică de la liderii lor.

În prezent, ţările din lume sunt de negociere un acord nou climat, care va intra în vigoare în 2013, când prima fază a Protocolului de la Kyoto. Tratatul nou climat care urmează să fie adoptat la Conferinţa ONU de la Copenhaga.

"Sunt încântat de faptul că preşedintele şi cetăţenilor din Mexic vor fi Ziua Mondială a Mediului pentru 180 de zile înainte de guvernele din diferite ţări să îndeplinească de la Copenhaga pentru un pas decisiv", - a spus Steiner.