ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ziua Pămîntului, marcată în așezarea Sceastlivoe

Ziua Pămîntului în așezarea Sceastlivoe, ca și în alte așezări ale moșiilor de familie este sărbătorită în mod special. Pămîntul Mare a fost observat de comunitatea de oameni și această zi, tinerii din moșiile de familie o dedică anume ei. Sărbătoarea așa și se numește: Ziua Pămîntului sau Ziua Moșierului. Noi am fost oaspeții unei asemenea sărbători și dorim să povestim despre ea cititorilor site-ului http://ecology.md/.

Evenimentul a fost organizat în seara aceleiași zile, printre locuitorii așezării Sceastlivoe. Pînă atunci, desigur, fiecare dintre membrii așezării au cinstit Pămîntul fiecare cum poate. Ceea ce am aflat la fața locului este să existe cît mai multe gînduri luminoase, sau chiar și imagini, dedicată Pămîntului. Cineva culegea roada, cu bucurie și dragoste, atingînd solul, care pentru ei constituie mai mult decît sol și humus. Altcineva a organizat o ședință cu albinele, sau a interacționat cu animalele de companie. Cineva se bucura de soarele, ce lumina Pămîntul în zori și savura căldura acestei contemplări. Unii își aminteau locurile uimitoare ale planetei noastre, pe care au reușit să le viziteze în călătoriile lor. Toți sîntem diferiți și fiecare a sărbătorit în felul său această zi.

Planeta noastră, casa noastră, mama noastră și multe alte comparații venite de la scriitori și poieți, în viziunea membrilor așezării Sceastlivoe, deși e mare, e foarte sensibilă. Ea îi iubește pe copii și pe maturi, pe care i-a crescut și în hrănește și acum. și desigur, așteaptă o atenție din partea oamenilor. Cît de straniu nu ar suna, dar locuitorii așezării Sceastlivoe, sînt poeți și barzi talentați. Ne-am putut convinge de acest lucru la fața locului, în jurul rugului, cînd membrii așezării s-au adunat pe teritoriul comun, sub sunetele muzicii. Savurarea ceaiului din plante a contribuie nu doar la comunicare, dar și la cîntecele de suflet, interpretate de barzi la chitară. Copiii au interpretat impecabil imnul vieții și prosperității pămîntului, jucîndu-se de-a mijatca. Ei se tăvăleau pe pămînt, în timp ce alții amijau, băteau din palme și alergau în jurul unei căsuțe.

Primii au venit la sărbătoarea Pămîntului anume copiii. Cei mai mici membri ai așezării, deschiși pentru experimente, s-au adunat împreună să facă acroyoga. Exercițiile au fost individualizate, după posibilitățile și figura fiecărui participant și sub tonul jucăuș al antrenorului Dmitrii. Lucrîndu-și mușchii, a venit timpul să coloreze sărbătoarea. Luînd acuarelele, copiii animați de exemplul a două fete Ana Și Natașa, care au inventat apoi au transpus pe corp ornamente atractive și vii. Fetele și băieții cu picturi pe mîini și picioare și-au aranjat costumele de sărbătoare. Astfel, momentul decorării cu culori vii a dat tonul veseliei de sărbătoare. Jocurile copiilor au devenit o contribuție la veselia generală dedicată misterelor pămîntului. Desigur, petrecerea nu s-a lăsat fără bunătăți și bucate din legume și fructe, pregătite de bucătari la foc, sau aduse de pe moșii.

Unii membri ai așezării au sărbătorit Ziua Pămîntului la o scară mai largă. Precum am aflat, sînt organizate festivaluri întregi, dedicate acestei zile. Sînt invitați toți doritorii, cu un amplu și complicat. De obicei, festivalurile durează cîteva zile și în afară de odihnă și veselie includ master class-uri, seminare și concerte.

Ziua pămîntului este marcată de toți amatorii din orașe și sate, de recolte și fructe, care știu și prețuiesc rolul Pămîntului, în tumultul cotidian al vieții. Anume proprietarii de vile au o legătură mai strînsă cu pămîntul, pe care îl prelucrează. Prin gîndurile lor ei amenajează loturile și creează multe oase înfloritoare pentru ei și apropiații lor. Proprietarii de vile pot povesti cum să obținem corect daruri de la natură, cum să plantăm pămîntul. Ei au o anumită legătură cu pămîntul și un schimb de informații. Așa că, dragi moșieri, vă felicităm cu Ziua pămîntului sau cu ziua moșierului! Fiți fericiți pe planeta noastră dragă.

La întrebarea ce ne-a rămas în suflet după sărbătoarea de la moșie, vom răspunde – cîntecele. Cîntecele „de firmă” ale așezării Scastlivoe, despre planeta Pămînt, despre universul veșnic, înțelept și minunat, despre viața omului și nașterea copiilor. Chiar și cîntecele de leagăn ne-au intrat în suflet. O mulțumire aparte dorim să-i transmitem interpretei Vlasa. Ea a interpretat niște compoziții fără acompaniament, compuse chiar de ea. E atît de rar cînd poți auzi o asemenea muzică.

Sărbătoarea s-a conturat într-o imagine completă, care reflectă un șir de tradiții morale și etice, bazate pe suflet. Atmosfera caldă, unde sînt și colegi, și prieteni, și copii, și părinți, și miri, și mirese și cupluri, și familii, și tineri care se pregătesc să devină părinți a demonstrat cît se poate de bine tabloul relațiilor. Relațiilor într-o lume mare, într-o horă mare de idei și moduri de a trăi pe această măreață și generoasă planetă Pămînt.

Anna Cunț

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

День дачника и Праздник всей Земли в поселении Счастливом!

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 27 iulie 2016 21:53
Vizualizări: 2288

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
82
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
58
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
121
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
101