Zonele pietonale ne permit să păstram funcționalitatea creierului

/ Vizionări: 2148

Пешеходные прогулочные зоны

 

Zonele pietonale sunt foarte importante pentru o viață normală în oraș. Cea mai recentă descoperire este că acestea ajută la menținerea funcției normale a creierului.

Tații transmit prin ereditate nu numai genele
Tații transmit prin ereditate nu numai genele

În ultimii 9 ani am locuit în 9 raioane ale orașului. Mai multe dintre acestea au fost traversabile, dar unele mai mult decât altele, desigur. Atunci am sesizat cât e de bine să ai o zonă mare pentru plimbări, liberă de automobile; și am înțeles cât e de bine când poți ajunge pe jos până la școală sau la magazin. Dacă ziua trece fără de o plimbare pe jos, simt disconfort un fizic și chiar mental.

Cu toate acestea, știrile recente m-au surprins: "Zonele care motivează mersul pe jos pot preveni declinul cognitiv la persoanele în vârstă", a descoperit un studiu de la Universitatea de Stat din Kansas. Eu cred că astfel de zone ajută nu numai persoanele în vârstă, dar, de asemenea, și pe adulți și pe copii.

Cercetătorii au testat mai multe zone la permeabilitatea pietonală și au menționat că posibilitatea de a face plimbări regulate în apropierea casei a îmbunătățit sănătatea la 25 de pacienți cu boala Alzheimer și tulburări cognitive. Asemenea plimbări au dus la îmbunătățirea rezultatelor ai stării de sănătate generală, ale tensiunii arteriale și ai memoriei.

Un alt fapt interesant este că cu cât mai complex și încurcat este terenul pentru mers pe jos, cu atât e mai bine pentru creier.

Aceste plimbări sunt un instrument bun pentru a proteja creierul și funcțiile sale cognitive, astfel zonele pietonale sunt mult mai bune pentru sănătate decât o zonă cu legături bune de transport.

 

 

Sursa: ruslekar.info