10 fructe și legume supraîncărcate cu pesticide ce ar trebui să fie evitate
Lista cu principalii purtători de pesticide și toxine pe care îi mîncăm în fiecare zi.
Orice progres științific poate deschide cutia Pandorei, care mai bine ar rămânea închisă. În ceea ce privește sectorul agricol, pesticidele ajută de a alimenta întreaga lume, menținerea profitabilității ridicate și a prețurilor mici. Însă, aceasta este doar o parte din poveste.
Mai întâi de toate, din alt punct de vedere, pesticidele prin natura lor sunt toxice pentru om şi se găsesc în produsele noastre alimentare. Ele pătrund în lanțul alimentar şi prin intermediul insectelor și păsărilor care se hrănesc cu plante şi respectiv, cu pesticide ce se scurg în râuri și apele subterane.
În acest caz în costul produsului, atît pentru agricultori cît şi pentru consumatori, ar trebui să fie inclusă o cantitate mare de produse chimice utilizate, preţul ecologic de producere, transportul şi implementarea.
Într-un final, unele pesticide sunt considerate responsabile pentru epuizarea insectelor "utile", precum polenizatorii principali, albinele și Chrysopidae, aceasta din urmă este una dintre cele mai eficiente pesticide naturale.
În timp ce guvernele au toate regulile avansate în ceea ce privește limitele admisibile de pesticide pentru fructe și legume, unele organizaţii de mediu cred că aceste reguli nu sunt destul de eficiente. Este evident că aceste structuri ar prefera utilizarea zero a pesticidelor, însă opiniile și studiile lor de cercetare necesită de a fi audiate. O astfel de organizaţie EWG publică o listă anuală "Dirty Dozen ” a produselor purtători de pesticide care apar în partea de sus a listei. Mai jos sunt zece dintre ele - acestea sunt fructe și legume contaminate cu o mulțime de pesticide și toxine. Depinde de fiecare dacă este dispus de aşi schimba stilul de viaţă sau nu, astfel vă oferim cîteva alternative utile pentru sanatate.
1.Mere
Indiferent care ar fi motivele, merele non-organice, chiar și atunci când acestea sunt bine clătite, prezintă o cantitate de pesticide, pe care EWG o consideră șocantă. Poate ar fi cazul de a trece la merele organice cultivate la sat. Sau la kiwi, care este al zecelea pe listă.
2. Ţelina
Preferată ca ingredient cheie pentru o supă delicioasa, salată crocantă sau feluri de mâncare vegane, precum și fiind cunoscută pentru calitatea sa a "lipsei caloriilor", ţelina este un purtător mare de pesticide, ocupînd locul 2 în listă. De ce nu încercați o ceapă roşie în loc?
3. Ardei
Deşi pot fi destul de scumpi în magazine, putem fi siguri că acest lucru nu se datorează faptului că ardeii sunt cultivaţi organic, ba din contra conţin un număr foarte mare de microorganisme dăunătoare. Poate vinetele pot înlocui ardeiul în rețeta preferată?
4. Piersicii
Dacă aveți de gând să vă mutaţi într-un loc unde se mănîncă mulți piersici, asigurați-vă că aceştea sunt organici. Aceste fructe moi, cu gustul lor unic, din păcate sunt o oază de pesticide. Cea mai apropiată alternativă este probabil mango, cu toate acestea este mai jos de zece pe listă.
5. Căpșune
Consumaţi doar căpșuni de casă sau cultivaţi-le singuri.
6. Struguri
Iubitorii de struguri niciodată nu recunosc, dar, din păcate, cel mai dăunător din produse sunt strugurii, atunci când vine vorba de pesticide. E groaznic, pentru că strugurii este unul dintre fructele preferate pe care părinții îl dau copiilor. La fel ca şi ardeii, economia utilizării pesticidelor abia a trecut prin a stabili prețurile de consum. Dar trebuie să fim atenți și este dificil să ne imaginăm o alternativă directă, deși copiilor le place cu adevarat mazărea și o mănâncă ca gustare.
7. Spanac
Dragoste și ură în egală măsură, cu toate acestea, spanacul se situează în top zece a purtătorilor de pesticide. E o rușine, pentru că prezintă un aliment sănătos, vegetarienilor le place pentru conținutul său de fier, este delicios cu brînză de capră sau în pizza. Însă din păcate ar trebui să ne dezicem de a-l consuma. Înlocuiți-l cu varza şi va fi mult mai sigur.
8. Salată verde
Un alt produs important, fără de care nici-o salată, sandwich sau burger nu va fi complet. Însă, se găseşte pe această listă. Din nou, varza poate veni în ajutor.
9. Castraveţi
Inofensivi și foarte gustoşi, castraveţii, de asemenea, posedă multe toxine din cauza utilizării pesticidelor. Singura alternativă reală este de a găsi furnizori de produse organice.
10. Cartofi
Înregistrare surpriză a unui produs indispensabil în consumul zilnic, cartoful. Deși, din punct de vedere tehnic este în listă cu numărul 12, l-am inclus în top zece, așa cum acesta este principalul nostru produs. Cum nu ar fi,dar este necesar de a trece la varietatea organică sau dacă aveți o casă de vară, încearcaţi să creşteţi un pic pentru sine! Încercați să găsiți săteni care nu tratează cartofii recoltați cu pesticide și cumpăraţi pentru iarnă.
Parerea dvs.
Care este produsul din această listă pe care cel mai mult îl consumaţi? Care ar fi alternativele?