12 metode naturale de prevenire și tratare a bolilor de sezon
Febra mare a gripei, tuse teribile, o stare generală de sănătate proastă .... Sunt doar câteva lucruri "preferate" care însoţesc boala. Din fericire, în unele cazuri boala poate fi ușor prevenită și chiar dacă sunteți deja bolnav, remedii naturale și vegetale pot reduce durata maladiei şi accelera recuperarea. În situația actuală de iarna, cu ninsori şi vreme rece, rețetele de mai jos sunt mai mult decât relevante.
1) Cimbru împotriva tusei
Dacă sunteţi torturat de tuse și siropurile farmaceutice standard nu funcționează, încercați să consumaţi ceai cu cimbru. Adăugați trei linguri de cimbru uscat la o jumătate de litru de apă clocotită. Lăsaţi să se răcească, apoi adăugaţi o cană (250 ml) de miere. Luați câte o linguriță după necesitate. Amestecul poate fi păstrat în frigider timp de trei luni.
2) Vitamina C pentru profilaxie
Sezonul de boală se extinde din octombrie până în martie. O mulțime de oameni în această perioadă de timp reuşesc să "prindă" un virus de 2-3 ori pe sezon.
Pentru a vă proteja de viruși, consolidaţi sistemul imunitar cu surse naturale de vitamina C.
Studiile arată că vitaminele în pastile nu sunt la fel de eficiente la rezistența multor boli ca şi cele naturale. În afară de vitamina C sistemul imunitar este ajutat în protecţia împotriva bolilor de andrographis, zinc şi extract de soc, dar vitamina C bate toate recordurile. S-ar putea să fiţi surprinşi să aflaţi că portocalele nu sunt la începutul listei de alimente bogate în vitamina C.
Mai jos vă oferim o listă a produselor și cantitatea vitaminei C la 100 de grame de produs:
Măceş 650 mg
ardei gras roşu 250 mg
cătina albă, coacăza neagră 200 mg
hrean, mărar, pătrunjel 120-130 mg
grapefruit 60 mg
portocală, lămâie 50 mg
3) Usturoi pentru nasul înfundat
O modalitate mai bună de a scăpa de nasul înfundat este usturoiul. Adăugați usturoi de fiecare dată în hrană în timpul tratamentului, dacă sunteți bolnav sau pur şi simplu, pentru întărirea imunităţii, usturoiul vă va proteja de la infecție sau virus.
4) Verdeaţa va întări vasele de sânge
Aerul uscat de cameră în combinaţie cu strănuturi constante, pot provoca sângerări din nas. Porţia zilnică de verdeţuri (la o rată de 200-300 g) poate furniza cantități suficiente de vitamina K, pentru a consolida capilarele delicate și a promova coagularea rapidă a sângelui.
5) Un ceai util de plante, miere și scorțișoară.
La primul semn de boală preparaţi un ceai fierbinte din plante cu lămâie. Căldura va ajuta la stimularea sistemului imunitar, iar diversele ierburi pot ajuta în lupta împotriva infecției.
Scorţişoara este mai mult decât un regulator natural al zaharului în sânge, aceasta este, de asemenea, un agent eficient antiviral şi un antibiotic. Dacă simțiți primele semne ale bolii, amestecaţi 1 linguriţă de scorţişoară cu o linguriţă de miere şi preparaţi un ceai picant și foarte eficient pentru a scăpa de tuse și a reduce febra (fiţi atent, o mulțime de condimente poate avea efecte adverse).
6) Morcovul împotriva durerii de cap
Dacă cu sosirea toamnei și iernii aveți dureri de cap frecvente, pentru a evita aceasta boală neplăcuta, preparaţi o salată simplă.
Fitonutrienţi din alimente proaspete, cum ar fi beta-carotenul din morcovul, poate reduce inflamarea vaselor de sânge din creier. Consumul a 400 grame de morcov pe zi, poate ajuta la reducerea unor dureri de cap cu 70%.
7) Migdale pentru energie
Pentru a avea suficientă energie să lucraţi, râdeţi, faceţi exerciţii fizice într-o zi scurtă de iarnă, includeţi în dieta dumneavoastră nuci nesărate, cum ar fi migdalele. Stafidele şi caisele uscate sunt, de asemenea, o opțiune bună. Iar, nucile mai sunt şi o sursă de vitamina E, un antioxidant puternic.
8) Levănţica pentru anxietate
Cumpărăturile de Crăciun, achizițiile de vacanţă, finanțele familiei. Sărbătorile de iarnă pot aduce mult stres. Levănţica vine în ajutor. Aplicaţi un pic de ulei de levănţică pe punctele dvs de impulsuri - arterele de pe încheieturi, gât și picioare - şi veţi simţi o relaxare.
9) Ananas pentru a îmbunătăți digestia
A mânca bine în timpul sărbătorilor este o practică comună pentru mai mulți dintre noi. Și tractului gastro-intestinal se poate plânge tare pentru toate lucrurile rele pe care le poate aduce o masă copioasă.
Pentru a scăpa de senzaţii neplăcute, adăugaţi în dieta dvs un pahar de suc de ananas proaspăt. Acesta va accelera defalcarea de proteine şi va ajuta la reducerea consecințelor neplăcute.
10) Tomate la arsuri
Focurile de artificii sau bengale, pot lăsa amintiri neplăcute în formă de arsuri. Chiar și la arsuri minore aplicaţi felii de roşii pe locul arsurei și lăsați sucul să se usuce complet. Tomatele au cel mai mare număr de licopen natural, un antioxidant care are o acțiune antiinflamatorie.
11) Ţelina pentru un somn mai bun
Am menționat deja stresul din cauza perioadei de iarnă. Dacă toate mijloacele non-farmacologice nu au acţionat și somnul liniștit v-a lăsat, încercați un pic de ţelină proaspătă pe timp de noapte. Aceasta conține un component natural sedativ - ftalidă.
12) Nucile pentru pielea uscata
Vântul rece de iarnă nu cruță pielea noastră delicată. Mâncaţi 30 de grame de nuci și după două săptămâni, veți vedea rezultatul - uleiuri naturale omega-3 vor păstra nu numai energia dvs, dar de asemenea, vor îmbunătăți elasticitatea pielii.
Sursa: facepla.net