14 semne că nivelul de zahăr în sînge este foarte ridicat
Vă este mereu foame? Ați luat în greutate în ciuda scăderii consumului de calorii? Sau aveți adesea probleme de stomac? Dacă ați răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, atunci este posibil să aveți simptome ale nivelului ridicat de zahăr în sînge.
Este foarte periculos atunci când nivelul zahărului din sânge rămîne ridicat pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru poate duce la diabet sau alte probleme grave de sănătate.
Dar, dacă cunoașteți simptomele nivelului ridicat de glucoză în sînge și începeți să le simțiți regulat, ar trebui să luați măsuri și să monitorizați nivelul glucozei.
Care sînt cauzele creșterii nivelului de glucoză din sînge?
Există mulți factori care contribuie la creșterea nivelului de glucoză din sînge, printre care:
Alimentație incorectă;
Lipsa exercițiilor fizice regulate;
Stresul;
O anumită stare de sănătate;
Utilizarea anumitor medicamente.
Care sînt simptomele nivelului ridicat de glucoză din sînge?
Un nivel ridicat de zahăr din sînge nu înseamnă că aveți diabet. Acesta este doar un simptom al diabetului zaharat. De fapt, o persoană care suferă de hiperglicemie (un conținut crescut de zahăr din sînge) poate să nu simtă nici un fel de simptome.
Cele mai frecvente simptome ale zahărului din singe sînt:
Sete crescută.
Gură uscată.
Foame constantă.
Urinare frecventă și/sau urinare pe timp de noapte.
Uscăciune și mîncărime a pielii.
Oboseală zilnică sau oboseală crescută.
Dificultăți de concentrare.
Exces de grăsime abdominală, creștere în greutate.
Infecții recurente.
Vedere încețoșată.
Impotență.
Vindecarea lentă a tăieturilor și rănilor.
Probleme cu sistemul nervos.
Probleme de stomac.
Utilizați o listă de alimente cu indice glicemic scăzut pentru a reduce simptomele zahărului ridicat din sînge.
Alimentele cu indice glicemic scăzut se digeră și se asimilează rapid, ducînd la o fluctuație vizibilă a zahărului din sînge. Dimpotrivă, alimentele cu indice glicemic ridicat se digeră și se asimilează lent, ceea ce contribuie la creșterea treptată a zahărului din sînge.
Beneficiile alimentelor cu indice glicemic scăzut au fost dovedite. Acestea reduc nivelul de insulină și rezistența la insulină, prevenind simptomele zahărului din sînge. Dieta din aceste alimente ajută, de asemenea, la controlul greutății, deoarece alimentele cu indice glicemic scăzut întîrzie senzația de foame.
Înlocuiți alimentele cu indice glicemic ridicat cu alimente cu indice glicemic scăzut-mediu – acesta este primul pas spre scăderea nivelului de zahăr.