3 smochine asigură necesarul de fibre, calciu și fier
Smochinele, originare din Asia Mica, contin vitaminele A, B1, B2, C si minerale precum calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu si mangan.
Persoanele care mananca zilnic trei-patru smochine isi asigură aportul necesar de fibre, fier si calciu. Smochinele sunt recomandate persoanelor care suferă de astm. Vitamina A umezeste membranele mucoase, in timp ce vitamina C mentine sistemul respirator hidratat. Pentru beneficiu maxim aveti nevoie de trei smochine uscate, pe care trebuie sa le lasati toata noaptea intr-un recipient curat, plin cu apa. Ele se vor inmuia si se vor rupe in bucatele, lucru care ajuta la eliberarea unor vitamine si minerale in apa. Dimineata beti lichidul si mancati smochinele pe stomacul gol, pentru a permite nutrientilor sa ajunga mai repede in sange. Tratamentul contribuie la cresterea imunitatii si la prevenirea atacurilor de astm.
De asemenea, aceste fructe previn aparitia hipertensiunii arteriale, deoarece, 3 smochine contin tot atata potasiu cat exista intr-o banană mare. Smochinele sunt un remediu natural bun si pentru tratarea pietrelor la rinichi.
Nu consumaţi mai mult de trei-patru smochine deodata, pentru ca au un puternic efect laxativ. De asemenea, nu sunt recomandate diabeticilor, din cauza continutului mare de zahar.
Sursa: agriculturae.ro