ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

5 motive de a mînca mai lent

1. Se reduce apetitul

Dacă mîncaţi mai lent, pofta de mîncare se reduce treptat. Creierul are nevoie de 15-20 de minute pentru ca să transmită semnale că deja sînteţi sătui. Este nevoie de ceva timp ca să vă simţiţi sătui, aşa că oferiţi-i organismului acest timp.

Cînd înghiţiţi mîncarea repede, reuşiţi să mîncaţi prea mult pînă simţiţi momentul de saturaţie.

2.Controlul greutăţii

În urma unor studii au fost găsite deovezi că există o legătură directă între viteza de consum a alimentaţie şi indicele masei corporale.

3. Ameliorarea digestiei

Se ştie că digestia începe în gură, unde saliva se amestecă cu alimentele şi începe a se descompune în elemente separate, pe care organismul le poate digera şi genera energie. Dacă veţi mesteca minuţios mîncarea, atunci digestia va fi completă. Cu alte cuvine, cu cît mai încet mîncaţi, cu atît mai repede şi mai calitativ are loc digestia.

4. Savuraţi gustul mîncării!

Cînd mîncaţi lent, începeţi să simţiti gustul adevărat al bucatelor. Doar la o mestecare minuţioasă distingeţi diferite nuanţe ale gustului, textura şi aromele. Bucatele devin mai interesante.

5. Cantitatea vs calitatea

Amatorii de îngurgitare rapidă tind să mănînce mai mult, în detrimentul calităţii. Poate din cauza preţului, nu vă permiteţi anumite produse, însă dacă veţi procura o cantitate mai mică, atunci veţi putea mînca mai puţin, dar mai calitativ şi mai gustos.

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permite conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru ...
0
Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
56
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
55
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
154