6 combinații de produse periculoase pentru sănătate. Fiți atenți!
Unele produse utile separat, după ce sînt gătite la abur devin o adevărată otravă pentru organism!
În zilele noastre a devenit un lucru la modă să vorbești despre o alimentație sănătoasă. Dar sînteți sigur că știți cu adevărat tot ce e periculos pentru stomacul dvs.?
Știm foarte bine că anumite alimente pot fi foarte periculoase pentru sănătate. Dar ați auzit ceva despre faptul că unele produse, utile atunci cînd sînt consumate în mod separat, după ce sînt preparate la abur devin o adevărată încercare pentru organism? Dacă nu ați auzit, acum aveți posibilitatea de a vă familiariza cu acești prieteni dăunători!
1. Fructe în combinație cu masa principală sau imediat după aceasta
Fructele se digeră foarte rapid de stomac și nimeresc în intestin. Dar cînd ele se combină cu cereale, carne sau terciuri, pulpa fructului rămîne în tractul digestiv mai mult decît este necesar și începe să se fermenteze. Acest proces distruge pereții intestinului și poate duce la o serie de alte probleme grave.
2. Citrice și medicamente contra tusei
Luați medicamente pentru tuse? Dacă da, din păcate, citricele vor trebui uitate pentru o vreme. Și asta pentru că ele măresc probabilitatea unor efecte secundare, inclusiv halucinații și insomnie.
3. Tomate și cartofi
Tomatele sînt un fruct acid care, în combinație cu carbohidrați, poate duce la unele consecințe neplăcute. Mîncărurile cu conținut de amidon, cum ar fi orezul și cartofii, plus roșiile, prezintă un risc de indigestie și de apariție a greutății în stomac.
4. Fructe și iaurt
Fructele suculente și produsele lactate pot duce la consecințe grave! Astfel de alimente suprasolicită tractul digestiv și conduc la apariția simptomelor alergice. Și dacă decideți să amestecați cîteva fructe, aceste simptome vor apărea mult mai rapid și mai intens. Prin urmare, alegeți mai bine iaurtul dvs. natural fără să adăugați fructe.
5. Cereale și lapte
Pentru mulți dintre voi poate părea ciudat faptul că cerealele și laptele sînt produse incompatibile. Dar așa și este. În ciuda faptului că acesta e micul dejun al multor persoane, cerealele și laptele conțin elemente rapid digerabile, care, consumate împreună, provoacă tensiune în organism și un salt al nivelului de zahăr în sînge. Un astfel de mic dejun duce la faptul că permanent doriți să mîncați ceva "dăunător" toată ziua.
6. Produsele de patiserie și sucul de fructe
În primul rînd, un astfel de mic dejun conține un număr imens de bacterii, ducînd la ridicarea nivelului de zahăr în sînge. Și în al doilea rînd, începerea zilei cu chifle și suc poate duce la o pierdere de energie, făcîndu-vă cicălitor și foarte pretențios.
Acum, după ce ați făcut cunoștință cu cele mai periculoase combinații de produse, ați ajuns cu un pas mai aproape de înțelegerea principiilor alimentației sănătoase. Aveți grijă ce mîncați și corpul vostru, cu siguranță, vă va mulțumi!