ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

7 motive pentru a renunţa la dulciuri: sanatatea dvs. este în pericol



7 motive pentru a renunţa la dulciuri: sanatatea dvs. este în pericol


Ciocolata, bomboane, biscuiţi, prăjituri, cifle cu zahăr, gogoaşe, turte ... Cât de multe ispite dulce! Uneori este pur şi simplu imposibil să-ţi refuzi plăcerea de a mânca ceva gustos. Cu toate acestea, trebuie să cunoaştem măsura, pentru că în afară de dinţi deterioraţi şi talie, pe amatorii  dulcurilor îi aşteaptă încă o mulţime de probleme cu sănătatea.

Desigur, nu putem evita dulciuri cu totul – acestea conţin carbohidraţi, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Celulele noastre sunt în întregime dependente de aportul regulat al glucidelor, deoarece acestea oferă o recuperare de energie. În plus, zahărul contribuie la producerea  serotoninei – “hormon al fericirii ". Dar, dacă slăbiciunea pentru dulciuri se transformă într-o pasiune, pot apărea probleme grave cu sănătatea. Recent, oamenii de ştiinţă au reuşit să descoperă foarte mult fapte noi cu privire la pericole de produse zaharoase.

Efectele secundare ale "vieţii dulce":

Infertilitatea. Un studiu recent efectuat de specialişti de la Universitatea Harvard au arătat că consumarea cantităţilor mari de dulciuri afectează producerea de testosteron si estrogen.

Zahărul măreşte nivelul de lipide produse de ficat, şi ele, la rândul lor, reduc nivelul de proteine speciale - SHBG. Anume SHBG este responsabil pentru echilibrul între nivelurile sanguine de testosteron şi estrogen, ale căror lipsă poate duce mai tarziu la dezvoltarea infertilităţii.

Stomatita cancidozică. Doamnele care nu pot rezista la o bucăţică de tortă sau ciocolata, sunt mai susceptibile la candidoză (candidoza urogenitală). Este cunoscut faptul, că candidoza este cauzată de ciuperci din genul Candida. Ele trăiesc aproape în fiecare fiinţă umană, dar boala are loc numai atunci când acestea devin prea multe. Cel mai des, acest lucru se întâmplă la luarea antibioticelor, dar pot provoca o creştere a activităţii de fungi  şi alimente, bogate în carbohidraţi, adică, dulciuri.

Cancer de intestin. Savanţii americani, de asemenea, avertizează că una dintre consecinţele triste ale dependenţei de dulciuri este cancerul. Consumarea cantităţii mare de produse de patiserie impune pancreasul să producă puternic insulin, acest fapt ar putea provoca formarea tumorilor maligne în intestin. O astfel de concluzie a fost făcută de către medicii pe bază de observare a câteva mii de femei.

Dulciuri sunt dăunătoare pentru creier. O îngrijorare deosebită în rândul savanţilor cauzează efecte negative posibile ale dulciurilor asupra creierului uman. Experţii spanioli spun că,  zahărul afectează în mod negativ creierul.

Oamenii de stiinta au studiat la şoareci o boală ereditară rară, sindromul de Laforêt. La această boală, glicogenul, începe să fie stocat în celulele creierului. Ca urmare, se dezvoltă convulsii epileptice, tulburări motorii şi debilitate mentală.

Pentru că în celulele creierului “să nu se depună” glycogen, organismul produce 2 tipuri de proteine speciale. Pentru fiecare din aceste proteine răspunde o anumită genă. În caz de deterioare a uneia dintre gene, se dezvolta sindromul Laforêt.

 

Sursă  cu link pe www.passion.ru

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 12 septembrie 2010 10:31
Vizualizări: 10187

Citiţi de asemenea

Soiurile vechi dispar. Odată cu ele se pierd gustul, rezistența și cunoașterea. Etnobiologia plantelor cultivate resta...
74
Când cerul se întunecă, furnicile se grăbesc spre mușuroaie, iar aerul „miroase a ploaie” — nu e superstiție, ci cunoașt...
45
"Este nevoie să bugetăm bani în bugetul local ca să putem lansa procedura de achiziții pentru o companie, care să efectu...
122
În fiecare legendă, basm sau cântec transmis de la bunica poate să se ascundă nu doar o ficțiune, ci un sistem de orie...
212