7 remedii naturale pentru protecția și dezvoltarea florilor și legumelor
1. Peroxid de hidrogen pentru semințe
Semințele înmuiate într-o soluție de peroxid de hidrogen ( de 4%) vor germina mai repede cu 12 ore (varza), iar semințele de tomate și sfeclă - cu 24 ore. Pentru dezinfectarea semințelor (în loc de permanganat de potasiu) acestea se tratează cu peroxid de hidrogen (de 10%) timp de 20 de minute. Raportul între semințe și soluție - 1:1. Apoi semințele se spală și se usucă.
2. Iod pentru varză
Într-o căldare de apă se adaugă 40 de picături de iod. Când varza începe să se formeze, se toarnă câte 1 litru de soluție sub fiecare plantă.
3. Ceai pentru ceapă
Frunzele de ceai folosite se usucă și se păstrează până la plantarea ceapei. La plantare sub fiecare ceapă se adaugă ceaiul uscat. Astfel ceapa nu se va îmbolnăvi.
4. Banane pentru flori
Coajele de banane se acoperă cu apă (de exemplu, într-un borcan de trei litri), și se așteaptă până când pe suprafață se formează bule. Apoi cu această apă se udă plantele.
5. Drojdii pentru flori
100 g de drojdii proaspeți se dizolvă în 10 litri de apă. O dată pe lună cu această soluție se udă toate plantele. Rezultatul - o creștere excelentă.
6. Usturoi pentru flori și legume
Infuzia de usturoi întărește sistemul imunitar al plantelor. La 4-5 caței de usturoi se toarnă 1 litru de apă clocotită și se lasă pe 20 de minute. Soluția obținută se adaugă în apa pentru udare - 1 lingură mare la 1 litru de apă - pentru orice plantă.
7. Pământul sărat pentru sfeclă
Dacă frunze de sfeclă se colorează în roșu, înseamnă că nu aveți suficient sodiu în sol. Este necesar să udați sfecla cu apă sărată. Pentru aceasta un pahar mare de sare se dizolvă în 10 litri de apă, este suficient pentru a săra pământul.